Συνεχίζονται οι κυρώσεις στην Premier League: Οι δύο ομάδες που κινδυνεύουν με αφαίρεση έως και 15 βαθμών!

Premier League

Συνεχίζονται οι κυρώσεις στην Premier League: Οι δύο ομάδες που κινδυνεύουν με αφαίρεση έως και 15 βαθμών!

Κώστας Τόπας 15:45 - 29.05.2024

Η Έβερτον και η Λέστερ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη σεζόν με ποινή μεταξύ έξι και δεκαπέντε βαθμών τη νέα σεζόν στην Premier League.

Οι κυρώσεις στην Premier League θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και την επόμενη σεζόν. Οι οικονομικές παρατυπίες διαφορετικών αγγλικών συλλόγων συνεχίζουν να τιμωρούνται από τη διοργάνωση. Η Premier συνεχίζει να είναι απαιτητική για τη συμμόρφωση με τους οικονομικούς κανονισμούς και έως και δύο ομάδες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά με μεγάλες αφαιρέσεις βαθμών.

Λέστερ και Έβερτον θα ξεκινήσουν τη σεζόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σύμφωνα με την «The Telegraph», αυτές οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να λάβουν αφαίρεση βαθμών μεταξύ έξι και δεκαπέντε πόντων Όσο για τη Λέστερ, οι «αλεπούδες» κατηγορήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο ότι δεν συμμορφώθηκαν με τα πρότυπα βιωσιμότητας και ότι δεν υπέβαλαν τους ελεγμένους οικονομικούς λογαριασμούς τους στο πρωτάθλημα. Τότε η Λέστερ έπαιζε στην Championship και μετά την άνοδο που πέτυχει, μπορεί να επιστρέψει στην Premier League με μεγάλο βαθμολογικό μειονέκτημα.

Από την πλευρά της Έβερτον, η ομάδα της Λίβερπουλ είχε ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην αρχή της σεζόν 2023/2024 για μη συμμόρφωση με το «Financial Fair Play» και, ως εκ τούτου, παραβίαση της «βιωσιμότητας της Premier League». Τα «ζαχαρωτά» ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο κατά 105 εκατομμύρια λίρες σε τρία χρόνια.

Ο σύλλογος έχει προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για να εξισορροπήσει τους λογαριασμούς και να αποφύγει κάθε είδους κύρωση. Με αυτόν τον τρόπο, αν δεν το πετύχει, θα πρέπει να πουλήσει τα μεγάλα αστέρια του μέσα στην καλοκαιρινή αγορά για να μην πάει παραπέρα η κύρωση. Άλλες ομάδες που βρίσκονται στο επίκεντρο και θα μπορούσαν να έχουν κυρώσεις την επόμενη σεζόν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι.

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε στον Τεν Χαχ ότι δεν ήθελε να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας
PREMIER LEAGUE

15:39 - 28.05.2024

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε στον Τεν Χαχ ότι δεν ήθελε να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε στον Έρικ τεν Χαχ ότι δεν ήθελε να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει λόγω ενός μικροτραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Τους τελευταίους μήνες, η αγγλική κυβέρνηση πίεσε την διοργανώτρια αρχή της Premier League να εφαρμόσει μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω κυρώσεων σε ομάδες. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι, εάν η διοργάνωση δεν εφάρμοζε επείγοντα μέτρα, η ίδια η εκτελεστική εξουσία θα δημιουργούσε ένα ανεξάρτητο όργανο για τη ρύθμιση του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα αυστηροποιούσαν πολύ περισσότερο τους οικονομικούς κανονισμούς και θα αύξαναν τις απαιτήσεις για επένδυση ή αγορά μιας οντότητας.