Οι έξι ομάδες της Premier League που βρίσκονται στο όριο για τιμωρία λόγω οικονομικών παραβιάσεων
i

©intime

Οι έξι ομάδες της Premier League που βρίσκονται στο όριο για τιμωρία λόγω οικονομικών παραβιάσεων

Δημήτρης Χούπης 19:16 - 06.06.2024

Έξι ομάδες από την Premier League βρίσκονται στο όριο για τιμωρία λόγω οικονομικών παραβιάσεων της Λίγκας και... καίγονται για πωλήσεις.

Τη σεζόν που πέρασε η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών από την Premier League για οικονομικές παραβιάσεις της Λίγκας. Ωστόσο όπως φαίνεται οι δυο τους και ακόμα τέσσερις ομάδες είναι στο... όριο για να δεχτούν ποινές για τον ίδιο λόγο.

Οι κανόνες οικονομικής βιωσιμότητας του αγγλικού πρωταθλήματος, ορίζουν πως μία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει απώλειες που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών. Κάπως έτσι Τσέλσι, Νότιγχαμ, Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Έβερτον και Λέστερ βρίσκονται στο όριο για να ξεπεράσουν αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με το Sky Sports λοιπόν αυτές οι έξι ομάδες για να μην τιμωρηθούν πρέπει να πουλήσουν παίκτες για να σταματήσουν να κινδυνεύουν. Η διορία για τις πωλήσεις είναι στις 30 Ιουνίου (για να μην έχει λήξει το οικονομικό έτος). Μέχρι τότε πρέπει να ισορροπήσουν τη διαφορά των εσόδων - εξόδων, η οποία κινδυνεύει να είναι πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό που δεν πρέπει να ξεπεράσουν.

Σε περίπτωση που δεν το καταφέρουν αυτό, τότε η πιθανότητα να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών από τη νέα σεζόν μοιάζει αρκετά ορατή.

Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι που επίσης κατηγορείται για παρόμοιους λόγους, αποφάσισε να κινηθεί ενάντια της Premier League, γεγονός που μπορεί να φέρει... εμφύλιο πόλεμο στην Αγγλία.