Οι ομάδες της Premier League θέλουν από τη FIFA να αλλάξει την ημερομηνία που κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο στη Σαουδική Αραβία

Οι ομάδες της Premier League θέλουν από τη FIFA να αλλάξει την ημερομηνία που κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο στη Σαουδική Αραβία

Κώστας Τσιακλής • 21:33 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 14.08.2024

Οι ομάδες της Premier League θέλουν από τη FIFA να αλλάξει την ημερομηνία που κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο στη Σαουδική Αραβία αφού φοβούνται πως δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν τους παίκτες που πιθανόν να αποχωρήσουν.

Οι σύλλογοι της Premier League θέλουν από τη FIFA να αλλάξει την ημερομηνία κλεισίματος του μεταγραφικού παραθύρου της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό γιατί η μεταγραφική περίοδος στην Ευρώπη κλείνει νωρίτερα και έτσι υπάρχει φόβος πως δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν τους παίκτες που πιθανόν να αποχωρήσουν.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο φέτος αφού αγοράζουν με τρελά λεφτά τον ένα παίκτη μετά τον άλλο. Από όλο αυτό το σκηνικό δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστη και η Premier League που είδε αρκετά αστέρια της να κάνουν το ταξίδι τους στην Άπω Ανατολή.

Γκουαρδιόλα για Μπερνάρντο Σίλβα: «Δεν θέλω παίκτες που δεν επιθυμούν να είναι στην ομάδα μου» (vid)
PREMIER LEAGUE

15:33 - 04.08.2023

Γκουαρδιόλα για Μπερνάρντο Σίλβα: «Δεν θέλω παίκτες που δεν επιθυμούν να είναι στην ομάδα μου» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τα μεταγραφικά της Μάντσεστερ Σίτι και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος παίκτης δεν επιθυμεί να είναι παίκτη των Πολιτών, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει.

Το μεταγραφικό παράθυρο στη Σαουδική Αραβία κλείνει στις 7 Σεπτεμβρίου και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στις ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό γιατί το μεταγραφικό παζάρι στη Γηραιά Ήπειρο κλείνει έξι ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό που φοβούνται οι σύλλογοι της Premier League είναι ότι οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας θα εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και θα δελεάσουν τους ποδοσφαιριστές με τρελά λεφτά για να τους κάνουν να μεταγραφούν εκεί. Αν όντως συμβεί αυτό τότε οι ίδιες δεν θα έχουν την ευκαιρία να βρουν τον αντικαταστάτη τους.

Η FIFA είναι υπεύθυνη για τον ορισμό των μεταγραφικών περιόδων και της ορίζει πάντα μετά από συνομιλία με τις ομοσπονδίες. Έτσι η FA είναι η μόνη που θα μπορεί να απευθυνθεί στη FIFA από πλευράς Αγγλίας. Σύμφωνα με τη Daily Mail οι Άγγλοι θέλουν να προχωρήσουν στο σχετικό αίτημα ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος αφού καταλαβαίνουν ότι είναι αργά για να αλλάξει κάτι στην τρέχων μεταγραφική περίοδο. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα θα πέσει στο τραπέζι τον επόμενο μήνα όταν οι ιθύνοντες των ομάδων της Premier League συναντηθούν για πρώτη φορά για να μιλήσουν για τη σεζόν 2024-2025.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν πρόβλημα ήταν και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος της Κίνας που ολοκληρωνόταν στις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο αυτή πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα αφού η συγκεκριμένη αγορά κατέρρευσε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.