Πολιτικό κόμμα στην Αγγλία υπόσχεται αν εκλεγεί να προβάλει την Premier League δωρεάν για όλους

Premier League

Πολιτικό κόμμα στην Αγγλία υπόσχεται αν εκλεγεί να προβάλει την Premier League δωρεάν για όλους

Κώστας Τόπας 12:45 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 03.06.2024

Ένα πολιτικό κόμμα έχει υποσχεθεί ότι θα προβάλει τους αγώνες της Premier League δωρεάν στην τηλεόραση, εάν κερδίσει τις γενικές εκλογές.

Μετά την προκήρυξη γενικών εκλογών στις 4 Ιουλίου, οι πολιτικοί άρχισαν να κάνουν εκστρατείες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ψήφους. Με το Εργατικό Κόμμα να αναμένεται ευρέως να κερδίσει τις εκλογές, οι Συντηρητικοί - επί του παρόντος στην εξουσία - και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δίνουν πολλές υποσχέσεις σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τη γνώμη των ψηφοφόρων.

Οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί είναι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ελπίζουν ότι η υπόσχεσή τους να προβάλουν δωρεάν τους αγώνες της Premier League θα αυξήσει τη δημοτικότητά τους.

Στο προεκλογικό μανιφέστο τους, ο ηγέτης του κόμματος Εντ Ντέιβι έχει δεσμευτεί να κάνει τους αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης στην Αγγλία να είναι δωρεάν για προβολή στην επίγεια τηλεόραση, κάτι που δεν συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της Premier League το 1992, εκτός από μια σύντομη περίοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Επιπλέον, ο Ντέιβι αναφέρει ότι η πολιτική του θα αντιμετωπίσει τις δαπανηρές τηλεοπτικές συνδρομές, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να κοστίσουν στους υποστηρικτές σχεδόν 880 λίρες ανά σεζόν, λόγω των αγώνων που διαδίδονται σε πολλούς διαφορετικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

«Πρέπει να γκρεμίσουμε το paywall και να δώσουμε το ποδόσφαιρο της Premier League πίσω στη χώρα. Η επόμενη γενιά οπαδών και παικτών δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους Φιλ Φόντεν, Μπουκάγιο Σάκα και Κόουλ Πάλμερ δωρεάν. Αυτό είναι μια τραγωδία για το άθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Sky News.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, ένας εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος είπε: «Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απλώς φτιάχνουν πράγματα σε αυτό το σημείο. Δεν μπορούν να αναγκάσουν τις τηλεοπτικές εταιρείες να μειώσουν τις τιμές συνδρομής ή τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να κάνουν τα εισιτήρια φθηνότερα. Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην παράδοση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ποδοσφαίρου».