Πρώην διαιτητής της Premier League χαρακτήρισε το VAR «σκέτο σκουπίδι» στη νίκη της Λίβερπουλ

Πρώην διαιτητής της Premier League χαρακτήρισε το VAR «σκέτο σκουπίδι» στη νίκη της Λίβερπουλ

Νεφέλη Μπισμπίκη 15:35 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 06.10.2024

Το γκολ του Ντιόγκο Τζότα μπορεί να ήταν και το μοναδικό στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά αυτό που έμεινε από το ματς, είναι μία αμφισβητούμενη φάση στην οποία το VAR δεν έκανε την δουλεία που σύμφωνα με πρώην διαιτητή της Premier League.

Η Λίβερπουλ φιλοξενήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο (5/10) και οι νίκες συνεχίζονται για την ομάδα του Άρνε Σλοτ. Οι «Reds», έφυγαν από το «Σέλχαρστ Παρκ» έχοντας πάρει τους βαθμούς που ήθελαν και απολαμβάνουν μέχρι στιγμής, την κορυφή της Premier League. H αναμέτρηση μπορεί να είχε μόνο ένα γκολ, αυτό του Ντιόγκο Ζότα για τη Λίβερπουλ, από το 9ο μόλις λεπτό, αλλά αυτό που συζητήθηκε έντονα, ήταν ένα πέναλτι το οποίο για πολλούς, έπρεπε να δοθεί στην ομάδα του Όλιβερ Γκλάνσερ.

Η φάση για την οποία έχει προκληθεί τόσος πανικός είναι η εξής. Όταν ο αμυντικός της Κρίσταλ Πάλας, Μαρκ Γκουέχι, προσπάθησε να προλάβει την μπάλα η οποία είχε βρεθεί στην μεγάλη περιοχή, φαίνεται πως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον τράβηξε και με τα δύο του χέρια, εμποδίζοντας την προσπάθειά του.

Ο Μάρκ Γκουέχι ©imago

Αυτό το περιστατικό όμως δεν έγινε αντιληπτό από τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ, αλλά ούτε αναφέρθηκε κάτι από το VAR, γεγονός που έκανε έξαλλους τους γηπεδούχους. Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας δήλωσε μετά την λήξη, πως ήταν καθαρά φάουλ και ότι το VAR δεν έκανε την δουλεία του.

Ομάδα έκπληξη πάει για το «μπαμ» με Σαλάχ και Φαν Ντάικ
PREMIER LEAGUE

11:25 - 06.10.2024

Ομάδα έκπληξη πάει για το «μπαμ» με Σαλάχ και Φαν Ντάικ

Δεν σταματούν οι φήμες και για άλλες αποχωρήσεις από την Λίβερπουλ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, να βρίσκονται στο προσκήνιο για μία πιθανή έξοδο από τους «Reds», με την Aλ Αχλί να τους διεκδικεί.

Θέση στο συγκεκριμένο γεγονός πήρε ο πρώην διαιτητής της Premier League, Κιθ Χάκετ, ο οποίος χαρακτήρισε το την απόφαση του VAR να μην επέμβει στη φάση ως «σκουπίδια».

«Φυσικά, οι διαιτητές θα χάσουν πράγματα και, ως εκ τούτου, ο Σάιμον Χούπερ δεν φταίει εξ ολοκλήρου, παρά το γεγονός ότι φταίει για το αρχικό λάθος. Αλλά το να μην επέμβει το VAR ήταν ειλικρινά αξιολύπητο. Το όλο νόημα του VAR είναι να διορθώνει τα λάθη. Μην τα αγνοήσετε για λόγους ευκολίας ή για κάποιον άλλο άγνωστο λόγο».

«Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η Premier League στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό είχε ελεγχθεί από το VAR και έβγαλε μια δήλωση, υποστηρίζοντας ότι "η πρόκληση δεν ήταν σταθερή και δεν είχε κανένα αντίκτυπο στο παιχνίδι". Καθαρά σκουπίδια δηλαδή».