Ερχεται ιστορική αλλαγή: Η Premier League συμφώνησε να «κλείσουν» οι μεταγραφές πριν την έναρξη της νέας σεζόν

Το σήμα της Premier League - Φωτ. IMAGO

Ερχεται ιστορική αλλαγή: Η Premier League συμφώνησε να «κλείσουν» οι μεταγραφές πριν την έναρξη της νέας σεζόν

Κώστας Τόπας 10:49 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 29.09.2024

Ιστορική αλλαγή αναμένεται στο μεταγραφικό παζάρι από εδώ και πέρα, καθώς συμφωνήθηκε ένα σχέδιο που προβλέπει το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας σεζόν.

Όπως πολλοί σύλλογοι έχουν απαιτήσει, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την επόμενη καλοκαιρινή αγορά. Σύμφωνα με τους «Times», οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν ότι η μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρώνεται πλέον στις 15 Αυγούστου, πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Κάτι που συνέβη ήδη το 2018, αλλά έπρεπε να κάνουν πίσω γιατί βρέθηκαν σε ευάλωτη κατάσταση σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα.

Η καινοτομία έγκειται τώρα, σύμφωνα με το εν λόγω βρετανικό δημοσίευμα, ότι και τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) θα δεχτούν επίσης αυτό το μέτρο, το οποίο θα επέτρεπε στους συλλόγους να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους μόλις ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, χωρίς φόβος ότι οι σύλλογοι από άλλα μεγάλα πρωταθλήματα υπογράφουν τους παίκτες τους.

Πάλμερ, από ποιον πλανήτη ήρθες;
PREMIER LEAGUE

09:28 - 29.09.2024

Πάλμερ, από ποιον πλανήτη ήρθες;

Ο Κόουλ Πάλμερ έγραψε ιστορία στην Premier League, με τη φανέλα της Τσέλσι, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μπράιτον, κάτι που κανείς δεν είχε πετύχει σε όλη την ιστορία του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τους «Times», τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομίλων (ECA) είναι υπέρ αυτής της αλλαγής. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η Σαουδική Αραβία, η οποία φαίνεται να μην είναι μέρος της συμφωνίας και η οποία έχει εισβάλει στις τελευταίες μεταγραφικές αγορές, δαπανώντας αμέτρητα χρήματα. Ο φόβος θα ερχόταν πλέον από το αραβικό πρωτάθλημα, που θα μπορούσε να υπογράψει παίκτη από οποιαδήποτε ομάδα με κλειστή την αγορά και χωρίς δυνατότητα αντικατάστασης.

Ελλείψει επίσημης, η συμφωνία που μπορεί να αλλάξει το μεταγραφικό παζάρι και τον προγραμματισμό των συλλόγων φαίνεται κοντά... αλλά με φόβο στον ορίζοντα.

Αλλωστε, ορισμένοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, εκπροσωπούμενοι από την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για αυτό που αντιλαμβάνονται ως αναστάτωση που προκαλείται από μεταγραφές μετά την έναρξη των εγχώριων διοργανώσεων.