Η Premier League ανακοινώνει μεγάλη αλλαγή στο VAR και οι οπαδοί είναι κατενθουσιασμένοι με αυτό

Premier League

Η Premier League ανακοινώνει μεγάλη αλλαγή στο VAR και οι οπαδοί είναι κατενθουσιασμένοι με αυτό

Κώστας Τόπας 08:49 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 14.08.2024

Η Premier League ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στο VAR για την επερχόμενη σεζόν 2024/25 και οι οπαδοί είναι ενθουσιασμένοι.

Η χρήση του VAR συνοδεύτηκε από μια σειρά από διαμάχες από τότε που η τεχνολογία εισήχθη για πρώτη φορά στην Premier League το 2019. Στόχος του είναι να εξαλείψει τα ανθρώπινα λάθη από τους διαιτητές ή να μπορεί να παρεμβαίνει σε οριακές αποφάσεις όπου ο διαιτητής μπορεί να μην έχει την καλύτερη οπτική μιας φάσης.

Οι διαιτητές τόνισαν επίσης ότι η τεχνολογία δεν θα «επηρέαζει το αποτέλεσμα του αγώνα» - αν και αυτός ο ισχυρισμός, ορισμένοι πιστεύουν, έχει δοκιμαστεί σε πολλές περιπτώσεις. Μια διαμάχη την περασμένη σεζόν οδήγησε ακόμη και στη Νότιγχαμ Φόρεστ να διαμαρτυρηθεί στο PGMOL -το σώμα των διαιτητών- σε ένα viral tweet για πολλές λανθασμένες αποφάσεις εναντίον της Έβερτον.

Στην Τσέλσι μέχρι το... 2033 ο Πάλμερ
PREMIER LEAGUE

17:35 - 13.08.2024

Στην Τσέλσι μέχρι το... 2033 ο Πάλμερ

Ο Κόουλ Πάλμερ έχοντας ήδη συμβόλαιο μέχρι το 2030, θα υπογράψει νέο με την Τσέλσι το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2033, κάτι που σημαίνει ότι ο Άγγλος μεσοεπιθετικός να μείνει στο Λονδίνο για άλλα οκτώ συνολικά χρόνια.

Στη συνέχεια, η Γουλβς υπέβαλε πρόταση για την πλήρη κατάργηση του VAR στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Premier League - αλλά αυτό απορρίφθηκε από άλλους συλλόγους. Ένας από τους λόγους της απόρριψης είναι ότι η PGMOL σχεδιάζει να εισαγάγει ημι-αυτοματοποιημένα οφσάιντ, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποφάσεις για οφσάιντ μπορούν να λαμβάνονται πιο γρήγορα και με αυστηρά πρότυπα κάθε φορά.

Αλλά μια άλλη αλλαγή έχει πλέον ανακοινωθεί που συναντήθηκε με θετική ανταπόκριση από τους οπαδούς - το Κέντρο Αγώνων της Premier League. Συγκεκριμένα το «Match Center» είναι ένας νέος λογαριασμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter, για τον οποίο η Premier League λέει ότι θα παρέχει «σχεδόν ζωντανές εξηγήσεις και ενημερώσεις για λειτουργικά και διαιτητικά θέματα για κάθε αγώνα της Premier League».

Καθώς ο ζωντανός ήχος VAR εξακολουθεί να μην μπορεί να μεταδοθεί στους θαυμαστές την ώρα ενός αγώνα - ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ δήλωσε ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να συζητηθεί την περασμένη σεζόν - η Premier League επέλεξε μια διαφορετική επιλογή για να επιτρέψει στους οπαδούς να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες απευθείας από το VAR Hub κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει: «Το Κέντρο Αγώνων της Premier League - με έδρα το Στόκλεϊ Παρκ - είναι ο επιχειρησιακός κόμβος της Λίγκας που βοηθά στην ομαλή διεξαγωγή των εργασιών της αγωνιστικής ημέρας.

Είναι συνδεδεμένο και με τα 20 στάδια της Premier League, το VAR Hub και τους συνεργάτες εκπομπής σε όλο τον κόσμο».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!