Η Premier League έχει γίνει ροντέο: Τότεναμ κι Άρσεναλ «έσπασαν» το ρεκόρ με τις περισσότερες κάρτες σε ένα ημίχρονο

Τότεναμ - Άρσεναλ

Η Premier League έχει γίνει ροντέο: Τότεναμ κι Άρσεναλ «έσπασαν» το ρεκόρ με τις περισσότερες κάρτες σε ένα ημίχρονο

Κώστας Τόπας 08:17 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 16.09.2024

Άλλο ένα ρεκόρ στην Premier League σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στο ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Τότεναμ κι Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες με τον καλύτερο τρόπο, αφού επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ και... έβαψε κόκκινο το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τα «σπιρούνια» να απειλούν μόλις στο έκτο λεπτό με τον Κουλουσέφσκι, του οποίου το σουτ έβγαλε ο Ράγια. Στη συνέχεια η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ανέβασε τον ρυθμό του παιχνιδιού της και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Χάβερτς, ο οποίος είδε την προσπάθειά του να τη βγάζει ο Βικάριο. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, αλλά μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Αλλά το παιχνίδι λίγο έλειψε να βγει εκτός ρυθμού, πριν το ημίχρονο, μετά από ένα φάουλ του Τίμπερ στον Πόρο της Τότεναμ. Ο Τίμπερ φάνηκε να σηκώνει το αριστερό του πόδι και να βρίσκει τον αστράγαλο του Πόρο καθώς προσπαθούσε να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά ο Ολλανδός ήταν στραμμένος μακριά από τον αντίπαλό του.

Ο διαιτητής Τζάρεντ Τζίλετ έδωσε κίτρινη κάρτα στον Τίμπερ, με τον Βικάριο να τιμωρείται επίσης επειδή άρπαξε τη φανέλα του Τίμπερ με τα δύο χέρια στη συνέχεια .Αυτό το περιστατικό παραλίγο να πυροδοτήσει έναν μαζικό καυγά, με τους παίκτες, να συνωστίζονται ο ένας γύρω από τον άλλο σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν την κατάσταση/

Οι παίκτες δέχθηκαν επτά κίτρινες κάρτες, πέντε της Τότεναμ και δύο της Άρσεναλ. Κάτι που στο παρελθόν δεν είχε γίνει ξανά. Συγκεκριμένα, ισοφάρισε το ρεκόρ της Premier League για τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στο πρώτο μισό ενός αγώνα, σύμφωνα με τον OptaJoe.

Τόσο ο Ποστέκογλου όσο και ο Αρτέτα αποφάσισαν να μην κάνουν αλλαγές στο ημίχρονο, με τον μέσο της Άρσεναλ, Ζορζίνιο, να γίνεται τότε ο όγδοος παίκτης που τιμωρείται στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τέλος, η ομάδα του Αρτέτα κατάφερε χάρη στον Γκάμπριελ να εξασφαλίσει τη νίκη με 1-0 και να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Premier League.