Προετοιμασία, η επιθυμία Λουτσέσκου για φιλικό και... ο Σαμάτα!

Προετοιμασία, η επιθυμία Λουτσέσκου για φιλικό και... ο Σαμάτα!

Μάνος Τσαλγατίδης 22:50 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 01.07.2024

Όσα έγιναν στην πρώτη ημέρα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Αναχώρηση, ταξίδι, εγκατάσταση και φυσικά πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία. Μια μεγάλη μέρα έφτασε στο τέλος της για το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Λίγο μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πάτησαν χορτάρι στο Χορστ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση κι ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ ακολούθησε παιχνίδι με μικρές εστίες.

Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε αμυντικούς και επιθετικούς και δούλεψαν στον τομέα της τακτικής, ενώ στο φινάλε διεξήχθη παιχνίδι δύο ομάδων σε τέσσερις εστίες.

Άξιο αναφοράς είναι πως μετά το τέλος της προπόνησης ο Αλί Σαμάτα με τον Χρήστο Καρυπίδη παρέμειναν στο γήπεδο και είχαν μια κουβέντα για αρκετά λεπτά, με τον τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου να μιλά μαζί του και να τον εμψυχώνει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως είναι δίπλα στην ομάδα και σε όλους τους παίκτες.

Οι «ασπρόμαυροι» κατά την παραμονή τους στο Χορστ θα προπονηθούν σκληρά ενόψει της νέας σεζόν και θα δώσουν τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν στις 3 Ιουλίου την ΑΕΚ Λάρνακας (19:00 ώρα Ελλάδος) την Χιμπέρνιαν στις 6 Ιουλίου (17:00 ώρα Ελλάδος) την Γκενκ στις 10 Ιουλίου (19:00 ώρα Ελλάδος) και την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στις 13 Ιουλίου (15:00 ώρα Ελλάδος).

Ωστόσο, ο Ράζβαν Λουτσέσκου θέλει να δει την ομάδα του σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι και οι άνθρωποι του Δικεφάλου βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός μάλιστα θέλει το πέμπτο φιλικό να γίνει την ίδια μέρα με αυτό κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ή αν όχι την ίδια μέρα την επόμενη, 14 Ιουλίου.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ στα φιλικά θα αγωνιστεί έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Σβόλγκεν και δύο στο προπονητικό κέντρο του Δικεφάλου.