Οι διεθνείς που «μπαίνουν» και οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς: Ο Μπάμπης Τσιμπίδας μεταφέρει από την Αυστρία όλα τα τελευταία νέα (vid)

Οι διεθνείς που «μπαίνουν» και οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς: Ο Μπάμπης Τσιμπίδας μεταφέρει από την Αυστρία όλα τα τελευταία νέα (vid)

Sportal newsroom 00:12 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 14.08.2024

Ο απεσταλμένος του Sportal στην Αυστρία, Μπάμπης Τσιμπίδας, μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι χθες επί αυστριακού εδάφους, ένα πρώτο φιλικό που ήταν προπονητικού χαρακτήρα. Το τελικό 4-0 απέναντι στη Βιενέρ Βικτόρια, ομάδα τρίτης κατηγορίας, μάλλον μικρή σημασία είχε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ήθελε να δει τους παίκτες του να κάνουν ένα... ξεμούδιασμα και φυσικά να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Αϊτόρ και Ζέκα μετά την πολύμηνη απουσία τους.

Το Sportal βρίσκεται στην Αυστρία και ο απεσταλμένος μας, Μπάμπης Τσιμπίδας, σας μεταφέρει σε καθημερινή βάση όλα όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν στο μέρος που θα βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού έως και τις 10 Ιουλίου.

Οι διεθνείς που επέστρεψαν αλλά θα μπουν από αύριο (28/6), η παρέμβαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τους παίκτες που... κρύβονταν και όλα τα νέα της ημέρας από το πράσινο στρατόπεδο.

Δείτε αναλυτικά τα τελευταία νέα από τον απεσταλμένο του Sportal, Μπάμπη Τσιμπίδα:

Δίτερμα με... 4 εστίες για τους «πράσινους»!

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (27/6) στο Μπαντ Έρλαχ. Υπήρχε συννεφιά, χωρίς βροχή και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν ένιωσαν καθόλου υψηλές θερμοκρασίες, όπως συνέβη τη Δευτέρα.

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν στην κυκλοφορία της μπάλας και στο πρέσινγκ. Με τον σκοπό της άσκησης να είναι οι πιο σωστές και ταχύτερες επιλογές στις μεταβιβάσεις.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ζέκα, Μαντσίνι, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Καλοσκάμης

ΛΑΧΑΝΙ: Ιωαννίδης, Τρουγιέ, Καμπετσής, Ρούμπεν, Σιδεράς, Βαγιαννίδης,

ΡΟΖ: Φρόκου, Μπερνάρ, Παλάσιος, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Μπιλάλ.

ΜΩΒ: Οι Φικάι και Κάτρης, που στη συνέχεια άλλαξαν με Μπιλάλ, Καλοσκάμη.

Το κυρίως μενού της προπόνησης ήταν το επόμενο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν... δίτερμα σε τέσσερις εστίες. Δύο κανονικές και δύο με μικρότερες διαστάσεις, στα οποία κάθε γκολ μετρούσε διπλό. Με την επιδίωξη του Γιοβάνοβιτς να είναι η κατάλληλη απόφαση, στο σωστό τάιμινγκ από κάθε παίκτη του, ο οποίος θα είχε την επιλογή. Για την ιστορία, οι «ροζ» νίκησαν 10-3 τους «πράσινους», πετυχαίνοντας διπλά γκολ, ενώ χατ-τρικ σημείωσε ο Φώτης Ιωαννίδης.

ΡΟΖ: Τσόκαϊ, Σιδεράς, Ζέκα, Βαγιαννίδης, Κάτρης, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μαντσίνι, Φρόκου, Μπιλάλ. 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Χουάνκαρ, Γερεμέγιεφ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Παλάσιος, Τρουιγιέ, Φικάι, Καλοσκάμης, Ρούμπεν, Καμπετσής.

Μετά το δίτερμα με τις τέσσερις εστίες, όσοι έπαιξαν με τη Βιένερ ολοκλήρωσαν με αποφόρτιση. Οι υπόλοιποι δούλεψαν στην ανάπτυξη από τον «άξονα», με βαθιά μπαλιά προς τα άκρα και μετά σέντρα στην περιοχή για τελείωμα. Με το προπονητικό επιτελείο να ζητά σωστή εκτέλεση σε κάθε φάση της άσκησης, από τις μεγάλες μεταβιβάσεις μέχρι το σουτ ή την κεφαλιά.