Πρώτο δείγμα θετικό από τον ελλιπή Αρη παρά την ήττα (2-1) από την Αλκμααρ
i

@arisfc

Πρώτο δείγμα θετικό από τον ελλιπή Αρη παρά την ήττα (2-1) από την Αλκμααρ

Αλέξης Σαββόπουλος 21:30 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 24.07.2024

Δυο ατομικά λάθη στοίχησαν την ήττα του Αρη από την πιο έτοιμη Αλκμααρ αλλά η εικόνα της υπό κατασκευή ακόμη ομάδας του Μάντζιου που έχασε και πέναλτι, ήταν άκρως θετική για πρώτο φιλικό.

Στο πρώτο και πιο δύσκολο απο τα τρια φιλικά που θα δώσει επί Ολλανδικού εδάφους ο Αρης, μπορεί να ηττήθηκε απο την Αλκμααρ με 2-1 αλλά η εικόνα του στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν πολύ θετική αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του Μάντζιου, το αντίστοιχο της πιο έτοιμης αντιπάλου του και τα πολλά κενά του ασχημάτιστου ακόμη ρόστερ. Με καλή οργάνωση, πίεση ψηλά και στοχευμένα, και καλή ανάπτυξη ο Αρης έβαλε δύσκολα στους Ολλανδούς και πλήρωσε δυο ατομικά λάθη ενώ έχασε και πέναλτι.

Ο Μάντζιος, προκειμένου να διαχειριστεί απουσίες (Νταρίντα) και το λειψό ακόμη ρόστερ, παρέταξε μια ενδεκάδα με τον Κουέστα στο τέρμα, Φατόρε και Φεράρι στα δυο άκρα, Βέλεθ και Μπράμπετς στόπερ, τον Μοντόγια παρτενέρ του Ζουλ στον άξονα με τον Μάνου Γκαρθία στο “10” ενώ οι τρεις στην επίθεση ήταν ο Φετφατζίδης δεξιά, ο Σαβέριο αριστερά και ο Σαμόρα σε ρόλο ψευτο-ενιαριού.

Ο Αρης χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο για να βρει τα πατήματά του απέναντι στην πιο έτοιμη Αλκμααρ και ήταν αυτός που στο πρώτο τέταρτο είχε τρεις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με κύριο χαρακτηριστικό την σωστή πίεση ψηλα και την γρήρορη επιθετική μετάβαση. Μόλις στο 5΄ Ο Σαβέριο αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Σαμορα. Ο Φετφατζίδης στο 13΄ και στο 15΄ ο Κοσταρικανός αστόχησαν απο καλή θέση.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και ουσιαστικά στην πρώτη της τελική η Αλκμααρ άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη την κακή εκτίμηση του Βέλεθ σε μια φαινομενικά ακίνδυνη μπαλιά από το κέντρο και τον Μπουρμέστερ να παίρνει την ασιστ του Πάροτ και να εκτελεί απο κοντά τον Κουέστα. Λιγο μετά ο Ισπανός είπε όχι στο 2-0 σε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ για να αντιδράσει ο Αρης και να ισοφαρίσει στο 29΄.  Ο Μοντόγια έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, προχώρησε και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σαμόρα, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Βέρχουλστ για το 1-1.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα και στην επανάληψη και σε μια ακόμη γρήγορη επιθετική μετάβαση από κλέψιμο του Βέλεθ είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Μάνου Γκαρθία στο 52΄. Στο 55΄ Ρόουζ, Πάρντο, Παναγίδης και Σουλεϊμάνοφ πήραν τις θέσεις των Βέλεθ, Φετφατζίδη, Σαβέριο και Μάνου Γκαρθία. Στο 67΄ απο μια στημένη μπάλα, ο στόπερ Πενέτρα νίκησε στον αέρα τον Μπράμπετς και έβαλε ξανά την Αλκμααρ μπροστά στο σκορ. Ο Αρης παραλίγο να απαντησει άμεσα με δυο ευκαιρίες στο καπάκι αλλά την κεφαλιά του Πάβισιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς στο 71΄ και το πλασέ του Παναγίδηστο 72΄ εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Αλκμααρ. Ο Αρη απείλησε και στο 80΄ με ένα ωραίο σουτ του καλύτερου παίκτη του, του Μοντόγια. Ενα σουτ στο δοκάρι του Κάσιους στο 89΄ήταν η τελευταίας φάση του αγώνα.

Αρης: Κουέστα, Βέλεθ (55΄ Ρόουζ), Μπράμπετς, Φατόρε, Φεράρι, Ζουλ 969΄ Πάβισιτς), Μοντόγια (89΄ Μεμέτογλου), Μάνου Γκαρθία (55΄ Πάρντο), Φετφατζίδης (55΄Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (55΄Παναγίδης) και Σαμόρα (74΄ Μορόν).