Πρωτοπορεί η Μίλαν: Αυτόματη ανανέωση συμβολαίου σε όποια ποδοσφαιρίστρια μείνει έγκυος

Πρωτοπορεί η Μίλαν: Αυτόματη ανανέωση συμβολαίου σε όποια ποδοσφαιρίστρια μείνει έγκυος

Ελένη Ανδρικοπούλου 19:00 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 08.08.2024

Με μια σπουδαία απόφαση, η Μίλαν γίνεται ο πρώτος σύλλογος στην Ευρώπη που θα εξασφαλίζει αυτόματη ανανέωση συμβολαίου στις εγκυμονούσες ποδοσφαιρίστριές της.

Μια σπουδαία ενέργεια φέρει τη σφραγίδα της Μίλαν καθώς περνάει τον γυναικείο αθλητισμό σε άλλο επίπεδο και «θωρακίζει» όσο μπορεί περισσότερο τις ποδοσφαιρίστριες της.

Η πολιτική μητρότητας που θα εφαρμόσει η ομάδα του Μιλάνου αναφέρει ρητά ότι όταν μια ποδοσφαιρίστρια της Μίλαν μένει έγκυος τότε αυτομάτως το συμβόλαιο της θα ανανεώνεται για έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τις αθλήτριες που θα γεννήσουν αλλά και σε όσες επιλέξουν να υιοθετήσουν παιδιά.

Επιπλέον οι ιθύνοντες της Μίλαν ετοιμάζουν και μια σειρά ενεργειών για τα νέα παιδιά κατά την διάρκεια των αγώνων ή των ταξιδιών των μαμάδων τους.

Πρόκειται σίγουρα για μια ιστορική απόφαση καθώς μέχρι τώρα αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν άμεση εξάρτηση από παράγοντες σωματείων σχετικά με το αν θα βοηθούσαν ή όχι τις εγκυμονούσες και τις περισσότερες φορές το «όχι» υπερτερούσε παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό η επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος της Μίλαν Elisabet Spina δήλωσε:

«Ο σύλλογος έδειχνε πάντα μεγάλη προσοχή στην ευημερία των γυναικών παικτών και των μελών του προσωπικού του, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Για παράδειγμα, ήμασταν ο πρώτος ιταλικός σύλλογος που συνεισέφερε οφέλη κοινωνικής ασφάλισης στους παίκτες μας, πολύ πριν από την εισαγωγή του επαγγελματισμού.

Το επιδείξαμε περαιτέρω μέσω του μανιφέστου #WeAllAreFootball για τον μετριασμό των συγκρούσεων μεταξύ των φύλων, το οποίο οδήγησε στον καθορισμό αρχών, πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην υποδομή του Συλλόγου να ξεκινήσουμε μια νέα σεζόν στην οποία θα εργαστούμε για την επίτευξη σημαντικών στόχων, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που την προσεγγίζουμε παρουσιάζοντας την καινοτόμο πολιτική μας».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!