Πρόωρο τέλος ο Κορνέλιους από τον Παναιτωλικό
i

Ντέρεκ Κορνέλιους/ ©Intime

Πρόωρο τέλος ο Κορνέλιους από τον Παναιτωλικό

Πάρης Τσελεπίδης • 15:41 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 20.08.2024

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναιτωλικό πριν το πέρας του δανεισμού του μετακομίζοντας στην Σουηδία και την Μάλμε.

Η θητεία του Ντέρεκ Κορνέλιους στον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε τελικά πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ όπου έδωσε το παρών με την αποστολή της εθνικής Καναδά, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του με την σουηδική Μάλμε.

Πως προκύπτει αυτό; Ο δανεισμός του Κορνέλιους στην ομάδα του Αγρινίου από το Βανκούβερ και το MLS ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2022 μιας και ήταν για ενάμισι χρόνο.

Από την πρώτη στιγμή που ο Κορνέλιους αναχώρησε για να ενσωματωθεί με την Εθνική ομάδα του Κατάρ στις τάξεις του Παναιττωλικού υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά το αν θα συνέχιζει στην ομάδα του. Ερωτηματικό παρά την από κοινού όπως προέκυτε επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας που ξεκίνησε το καλόκαίρι του 2011.

Συγκεκριμένα στον Παναιτωλικό γνωρίζανε πως για να παρέμενε ο Κορνέλιους στο ρόστερ και να γινόταν εν ολίγοις δικός τους θα έπρεπε να είχε καταβήθεί το ποσό των 400.000 ευρώ. Ποσό σίγουρα αρκετά υψηλό για έναν κεντρικό αμυντικό για την ομάδα του Αγρινίου ακόμη και αν τα 200.000 ευρώ ήρθανε στα ταμεία της ΠΑΕ από την παρουσία στο Παγκόμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στον Παναιτωλικό ήταν θετικοί όμως ακόμη και για μία νέα συμφωνία με το MLS και τον Κορνέλιους για παραμονή του στο ρόστερ και υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου έστω και μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Μέχρι δηλαδή το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου κάτι όμως που όπως αποδείχτηκε στην πορεία ούτε αυτό έγινε. Πολύ απλά γιατί προέκυψε το ενδιαφέρον της σουηδικής Μάλμε με το μεταξύ τους φλερτ να κατέληξε σε γάμο.

Κι αν η συμφωνία του Κορνέλιους με την Μάλμε είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023 ο διεθνής με την Εθνική Καναδά κεντρικός αμυντικός δεν θα παίξει με τον Παναιτωλικό στα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του Αγρινίου. Τα δύο τελευταία παιχνίδια για το έτος 2022 και συνάμα τα πρώτα για τον Β΄ γύρο της Super League. Καταρχήν με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο (22/12) και ακολούθως με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (29/12).

Μία εξέλιξη που σημαίνει ότι η καριέρα του Κορνέλιους στον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε με το μόνο που απομένει να είναι να μεταβεί μέσα στις επόμενες μέρες στο Αγρίνιο για να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχαιρετήσει άπαντες. Κι όσο για την κάλυψη του κενού που αφήνει ήδη ο Αναστασίου βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Το σίγουρο σε πρώτη φάση είναι ότι ο νέος βασικός παρτενέρ του έμπειρου Σουηδού Γιάκομπ Λάρσον θα είναι ο Σεμπάστιαν Μλάντεν. Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός που λόγω της παρουσίας του Κορνέλιους από το καλοκαίρι όταν αποκτήθηκε χρησιμοποιήθηκε ως 6άρι στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κάτι εξάλλου που φάνηκε και στην πράξη στα φιλικά που έδωσε η ομάδα του Αγρινίου στη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας της για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται δε πως στη θέση του κεντρικού αμυντικού στο ρόστερ των «καναρινιών» βρίσκονται και οι Έλληνες Γιώργος Λιάβας και Αλέξναδρος Μαλής και πολύ πιθανό να αναζητηθεί μία ακόμη λύση. Ειδικότερα από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Λάρσον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και συνάμα ο δικός του δανεισμός και η συνιδιοκτησία του με την Τζουργκάρντεν όπου ανήκει από το 2016.

Όσο για τον Κορνέλιους και το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό; Σύμφωνα και με τη γλώσσα των αριθμών αγωνίστηκε στα 29 από τα 33 παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος της Super League για την περίοδο 2021-2022 σκοράροντας και δύο γκολ και στη φετινή είχε το απόλυτο με 13 στα 13 της περιόδου 2022-2023.