Πρώην παίκτης της ομάδας νέων της Άρσεναλ έμεινε τετραπληγικός από νοθευμένο ποτό
i

©printscreen

Πρώην παίκτης της ομάδας νέων της Άρσεναλ έμεινε τετραπληγικός από νοθευμένο ποτό

Κώστας Τσιακλής • 12:44 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 14.08.2024

Ο πρώην παίκτης της ομάδας νέων της Άρσεναλ, Ντάνιελ Κάιν, έμεινε τετραπληγικός εξαιτίας ενός νοθευμένου ποτού.

Ο Ντάνιελ Κάιν, είναι 23χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων της Άρσεναλ ενώ αγωνίστηκε επίσης στους Comets, Hemel Aces και Hemel Town και ο οποίος είχε επανεκπαιδευτεί ως μηχανικός ηλεκτρονικών, έμεινε τετραπληγικός τον Ιούνιο του 2020 έπειτα από μια βραδινή έξοδο με φίλους.

Η εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι ο Κάιν κατανάλωσε ένα νοθευμένο ποτό, κάτι που του προκάλεσε καρδιακή ανακοπή η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό του. Οι φίλοι του ποδοσφαιριστή πρόσεξαν ότι το χρώμα του είχε αλλάξει ενώ λίγη ώρα μετά την κατανάλωση των ποτών δεν αντιδρούσε. Αυτοί αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή μετά από διαδικασία ανάνηψης που κράτησε 24 λεπτά, αλλά ήδη είχε προκληθεί εγκεφαλική βλάβη από την έλλειψη οξυγόνου. Ο Κάιν έμεινε επί 25 ημέρες σε κώμα, με τη μητέρα του να κάνει λόγο για θαύμα (όταν ξύπνησε).

Καϊσέδο για το «ναυάγιο» στην Άρσεναλ: «Με κορόιδευαν και μου φέρθηκαν άσχημα, υπέφερα»
PREMIER LEAGUE

13:20 - 21.04.2023

Καϊσέδο για το «ναυάγιο» στην Άρσεναλ: «Με κορόιδευαν και μου φέρθηκαν άσχημα, υπέφερα»

Ο μέσος της Μπράιτον, Μόισες Καϊσέδο, αποκάλυψε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάει στην Άρσεναλ όμως τελικά αυτό δεν έγινε και τον έκανε να υποφέρει. Παράλληλα ο 21χρονος άσος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να το κάνει.

Συγκεκριμένα έιπε: «Ήταν ένα θαύμα. Όταν ξύπνησε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, δεν μπορούσε να κουνηθεί, ήταν σαν ένα μωρό. Οι νοσοκόμοι είπαν ότι μπορούσε να ανταποκριθεί κουνώντας μόνο τα μάτια του. Σταδιακά επιστρέφει και βελτιώνεται συνεχώς. Η μακροπρόθεσμη μνήμη του, τα πράγματα της παιδικής του ηλικίας, τα θυμάται ακόμα όλα αυτά».

Δυόμιση χρόνια μετά ο Κάιν βρίσκεται στο σπίτι όπου χρειάζεται 24ωρη φροντίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να προσπαθήσει να επιστρέψει στο περπάτημα, ο Ντάνιελ υποβάλλεται σε διαδικασία αποκατάστασης με το Neurokinex, μια θεραπεία για την οποία η οικογένεια πρέπει να πληρώνει 68 ευρώ την ώρα (πάνω από 2.200 ευρώ το μήνα).

Προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τον Ντάνιελ στην αποκατάστασή του, η οικογένεια άνοιξε έναν λογαριασμό GoFund Me.