Πρώην προπονητής Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας υποψήφιος για τον πάγκο της Λιντς
i

Χάβι Γκράθια / © Intime

Πρώην προπονητής Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας υποψήφιος για τον πάγκο της Λιντς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:43 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 20.08.2024

Ο Χάβι Γκράθια, ο οποίος πέρασε ένα χρόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στη λίστα της Λιντς όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τον νέο της προπονητή

Ο πάγκος της Λιντς συνεχίζει να... έχει άρωμα Ελλάδας, αφού ένας ακόμα άνθρωπος με παρελθόν στη χώρα μας μπαίνει στους υποψήφιους προπονητές της. Μετά τον Κάρλος Κορμπεράν και τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Χάβι Γκράθια γίνεται ένας ακόμα πιθανός αντικαταστάτης του Τζέσι Μαρς, όσον αφορά την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο εν λόγω τεχνικός γνωρίζει επίσης τι θα πει Super League, αφού στο παρελθόν υπήρξε προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα. Στην μεν ομάδα της Μαγνησίας δεν έμεινε πολύ, αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του έχοντας μόλις 4 παιχνίδια στο ενεργητικό του. Ο λόγος πίσω από αυτό ήταν πως εκείνη τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βγει στην Ευρώπη, εντούτοις η άδεια τους ανακλήθηκε έπειτα από κατηγορία συμμετοχής σε στημένους αγώνες. Μάλιστα, τα μοναδικά ματς που ανέλαβε ο Ισπανός ήταν στα προκριματικά του Europa League, κόντρα σε Ραντ και Ντιφερντάνζ.

Στη δε νησιωτική ομάδα έμεινε πολύ περισσότερο, αφού την ανέλαβε για 21 παιχνίδια της σεζόν 2011-12. Το ντεμπούτο του ήταν άκρως επιτυχημένο, καθώς κατόρθωσε να πάρει τον έναν βαθμό στην «Τούμπα» εναντίον του ΠΑΟΚ. Το καλύτερο αποτέλεσμα του στη χρονιά ήταν μία νίκη εναντίον του Άρη εντός έδρας, με το μοναδικό γκολ να ανήκει στον Μαρτίν.