Πως θα σταματήσει η Ν. Κορέα τη Βραζιλία: Το πούλμαν από τη Σεούλ και η λαμπάδα στον Σον
i

Νότια Κορέα/ © Intime

Πως θα σταματήσει η Ν. Κορέα τη Βραζιλία: Το πούλμαν από τη Σεούλ και η λαμπάδα στον Σον

Πάνος Μαλακτάρης • 13:07 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 20.08.2024

Τι κάνεις όταν-κυριολεκτικά-ολόκληρος ο πλανήτης σε έχει ήδη αποκλεισμένο; Πρακτικός οδηγός

Είσαι η Νότιος Κορέα. Έχεις προκριθεί από έναν ομολογουμένως «ζόρικο» όμιλο, αφήνοντας Γκάνα και Ουρουγουάη έξω από την συνέχεια του θεσμού. Έχεις ήδη πετύχει το στόχο σου στα μάτια των συμπατριωτών σου, κι όχι μόνο.

Ωστόσο η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μπροστά σου, η παντοδύναμη Βραζιλία με τους «αστέρες» της. Κάθε ποδοσφαιρόφιλος έχει ήδη προδιαγράψει τον νικητή, και μια «γύρα» στις στοιχηματικές εταιρίες αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τι έκπληξη μεγατόνων θα αποτελέσει τυχόν πρόκριση των Ασιατών.

Τι κάνεις λοιπόν αν είσαι στη θέση του Πάουλο Μπέντο; Δύο βασικά πράγματα: παρκάρεις το εκ της Σεούλ ορμώμενο πουλμανάκι σου μπροστά από την εστία του τερματοφύλακά σου, ανάβεις και μια λαμπάδα στο μπόι (1.83μ) του Χιουνγκ-μιν Σον και περιμένεις ένα μικρό θαύμα.

Πέρα από την χιουμοριστική προσέγγιση του θέματος, η Νότιος Κορέα είναι άξια συγχαρητηρίων και μόνο που έφτασε να διεκδικεί την είσοδό της στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει ποτέ να ξεγράφεις μια ομάδα, ειδικά σε φάση νοκ-άουτ αγώνων, πριν ολοκληρωθεί μια αναμέτρηση.

Υψηλή ποδοσφαιρική ανάλυση ίσως να μη χωράει ώστε να δικαιολογήσει κάπως το-κατά μέσο όρο-15(!) που «δίνει» ως απόδοση η νίκη των Κορεατών, πάντως το δίδυμο «πούλμαν-λαμπάδα» που αναφέραμε μην αποκλείετε να αποτελέσει δύσκολο εμπόδιο για τον Κασεμίρο και την παρέα του απόψε το βράδυ.