Ραφίνια: «Αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου, το ποδόσφαιρο σε καταστρέφει»

Ραφίνια

i

©printscreen

Ραφίνια: «Αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου, το ποδόσφαιρο σε καταστρέφει»

Νεφέλη Μπισμπίκη 17:30 - 03.09.2024

Ο Ραφίνια παραδέχτηκε σε συνέντευξη του, πως η συμβουλή από έναν ψυχολόγο, είναι απαραίτητη για όποιον κάνει καριέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κάτι που είχε δηλώσει στο παρελθόν και ο Λιονέλ Μέσι.

Ο 27χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα , ήταν ένας από αυτούς που συνέλαβαν στο απίστευτο 7-0 των «μπλαουγκράνα» το Σάββατο, εναντίον της Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Μάλιστα ο Ραφίνια σημείωσε χατ-τρικ, αλλά δεν ήταν όλα ονειρικά από την αρχή. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ανήκει στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα από το 2022 και οι πρώτοι έξι μήνες στον σύλλογο δεν ήταν εύκολοι, καθώς συνοδεύτηκαν από έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε για το αν είχε σκεφτεί ποτέ να φύγει από την ομάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ναι, στους πρώτους έξι μήνες μου εδώ. Ήταν περίπλοκοι για εμένα και την οικογένειά μου. Βελτιώθηκα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο (Κατάρ) και τελείωσα καλά τη σεζόν. αλλά η προσαρμογή ήταν ένας αγώνας. Σκέφτηκα να φύγω κατά καιρούς, αλλά αυτές οι σκέψεις πέρασαν γρήγορα. Αυτή είναι η Μπάρτσα. Ο σύλλογος είναι τεράστιος, είναι φυσιολογικό να είναι δύσκολο».

«Αν δουλεύεις σκληρά και θέλεις να κάνεις ποδοσφαιρική καριέρα, δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Είχα πολλούς λόγους να τα παρατήσω, να αφήσω το ποδόσφαιρο και να συνεχίσω τη ζωή μου. Είναι ένα επάγγελμα που σε καταστρέφει. Υπήρξαν στιγμές που έφτασα σπίτι και δεν ήξερα αν θα σηκωνόμουν το επόμενο πρωί για να προπονηθώ ξανά. Έχω κλάψει και εδώ».

«Επισκέπτομαι ψυχολόγο γιατί έχω δει πόσο σημαντικό είναι. Πρέπει να το κάνουν όλοι γιατί βοηθάει πολύ. Αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου, το ποδόσφαιρο σε καταστρέφει. Είναι πολύ εύκολο να μπεις στην κατάθλιψη και να τα παρατήσεις όλα».

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:47 - 03.09.2024

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού

Η μεταγραφική περίοδος σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της και το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει για τις περισσότερες ομάδες, αφού ρίχτηκαν στην μάχη, καταθέτοντας σημαντικά ποσά για να εξασφαλίσουν τους μελλοντικούς τους παίκτες.

Σχετικά με το πως αισθάνεται, όταν το όνομά του συνδέεται συχνά κατά καιρούς με κάποια πιθανή μεταγραφή και την απομάκρυνσή του από την Μπαρτσελόνα, ο Ραφίνια δεν δίστασε να πει πως αυτό είναι κάτι που τον ενοχλεί.

«Είναι ενοχλητικό να το βλέπεις, ακόμα κι αν είναι φυσιολογικό. Κάθε μέρα υπάρχει κάτι, ότι πηγαίνω εδώ ή εκεί. Καταλήγει να σε ενοχλεί, φυσικά, αλλά το μυαλό μου ήταν πάντα εδώ. Έχω λάβει πολλές προσφορές, αλλά το καλύτερο για μένα είναι να είμαι στη Μπάρτσα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!