Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ

Το σκίτσο του Τζορτζ Μπάλντοκ στο MatchDay Mag της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του αγώνα με την Τσέλσι.

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:10 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 24.10.2024

Αφιερωμένο στον Τζορτζ Μπάλντοκ είναι το Match Programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον αγώνα με την Τσέλσι. Το συγκινητικό σημείωμα για τον ποδοσφαιριστή των Πράσινων, που έφυγε από τη ζωή στις 9/10, με τίτλο «Για πάντα μαζί μας».

Οι Πράσινοι θρηνούν την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η ατμόσφαιρα, στο ΟΑΚΑ, αναμένεται να χαρακτηρίζεται από έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Το Τριφύλλι θα τιμήσει τον εκλιπόντα αθλητή του, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τον θάνατό του στις 9 Οκτωβρίου.

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ
CONFERENCE LEAGUE

11:00 - 24.10.2024

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ

Η ανάρτηση - αφιέρωση στον Τζορτζ Μπάλντοκ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη video - προαναγγελία του αγώνα με τους Λονδρέζους. Το σημειολογικό σκηνικό του Αστεροσκοπείου Αθηνών και η αφίσα για τον Starman.

Έχει προγραμματιστεί μία σειρά κινήσεων του Παναθηναϊκού, ως ύστατο φόρο τιμής στον 31χρονο. Η «φυγή» του οποίου βύθισε κλίμα θλίψης και οδύνης τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο MatchDay Mag, ενόψει του παιχνιδιού της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League, το εισαγωγικό σημείωμα είναι αφιερωμένο στον Μπάλντοκ.

«Στη βαριά σκιά της τραγικής απώλειας του δικού μας Τζορτζ Μπάλντοκ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Τσέλσι για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa Conference League. Υπό άλλες συνθήκες το παιχνίδι αυτό θα ήταν μια μεγάλη γιορτή. Ο ίδιος ο Τζορτζ, έχοντας ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ανυπομονούσε και περίμενε πώς και πώς αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση απέναντι σε μια απ’ τις πιο σημαντικές ομάδες του Νησιού. Θα έμπαινε αγέρωχος και αποφασισμένος στο γήπεδο φορώντας το 32 στην πλάτη και θα έδινε και την ψυχή του για το Τριφύλλι. Δυστυχώς, ο Γιώργος μας έφυγε από τη ζωή. Θα βρίσκεται όμως, έστω και νοερά, στο πλευρό της ομάδας. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν θα ξεχαστεί ποτέ και το νούμερο 32 θα είναι πάντοτε εκεί για να δείχνει τον δρόμο στους συμπαίκτες του…».

Ο γιος του Μπάλντοκ πήρε την ελληνική ιθαγένεια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10:26 - 23.10.2024

Ο γιος του Μπάλντοκ πήρε την ελληνική ιθαγένεια

Ο γιος του Τζορτζ Μπάλντοκ, Μπρόντι, έλαβε την ελληνική ιθαγένεια, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στις 16/9 είχε καταθέσει το αίτημα ο εκλιπών παίκτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

Μέσα στο Match Programme υπάρχει ξεχωριστό άρθρο αφιερωμένο στον εκλιπόντα, το οποίο τιτλοφορείται «Forever With Us». Αποτελούμενο από λόγια, που, πραγματικά, ραγίζουν καρδιές.

«Ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει συγκλονίσει την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ο πόνος είναι αβάσταχτος, η απώλεια τεράστια και το κενό δυσαναπλήρωτο. Τα λόγια είναι φτωχά και οι λέξεις λίγες για να περιγράψουν αυτά τα οποία νιώθουμε. Ένας δικός μας άνθρωπος, ο αγαπημένος μας Τζορτζ δεν είναι πια εδώ, δεν είναι πια μαζί μας.

Ένα ενεργό μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού, ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ένας νέος άνθρωπος, ένας θαυμάσιος χαρακτήρας, ένας καλός οικογενειάρχης και πατέρας ενός παιδιού που μόλις έκλεισε έναν χρόνο ζωής, έφυγε από τη ζωή. Είναι άδικο! Κατάφωρα άδικο…

Daily Mail: «Με ιδιωτικό αεροπλάνο ο Παναθηναϊκός στην κηδεία του Μπάλντοκ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:50 - 22.10.2024

Daily Mail: «Με ιδιωτικό αεροπλάνο ο Παναθηναϊκός στην κηδεία του Μπάλντοκ»

Με τον τρόπο μετάβασης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Τριφυλλιού στην Αγγλία, για την εξόδιο ακολουθία του Τζορτζ Μπάλντοκ, ασχολήθηκε η Daily Mail. Αναφέροντας, ξανά, την απόφαση της διοίκησης να στηρίξει την οικογένεια του εκλιπόντος.

Τι να πει κανείς και τι να γράψει για τον Τζορτζ. Ήρθε στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι με όνειρα. Ήταν χαρούμενος και περήφανος που φορούσε την ιστορική πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Ανυπομονούσε να αγωνιστεί σ’ αυτό το σπουδαίο ματς με την Τσέλσι μπροστά στο μοναδικό κοινό του Παναθηναϊκού. Ένιωθε ευτυχής που μετά την Αγγλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ήρθε για να παίξει στη έτερη πατρίδα του, την Ελλάδα. Οι ρίζες του ήταν ελληνικές, γεγονός που του έδωσε και τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Δέθηκε ακόμα περισσότερο με τη χώρα μας καθώς ένιωσε απ’ την πρώτη στιγμή την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Όσοι παρακολουθούσαν πιο στενά το αγγλικό ποδόσφαιρο τον γνώριζαν, όμως η κλήση του στην Εθνική, τον έκανε ευρέως γνωστό και στο ελληνικό κοινό που έμαθε για τα καλά εκείνο το ελληνόπουλο με το αγγλικό όνομα. Ο Τζορτζ έγινε Γιώργος και το απολάμβανε. Αγάπησε την Ελλάδα και αγαπήθηκε. Γι’ αυτό και προτίμησε τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό και είχε κάνει αίτηση για να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ο μόλις ενός έτους γιος του Μπρόντι…

Ήρθε στο Τριφύλλι γεμάτος όνειρα και θέληση για να πετύχει ο ίδιος αλλά κυρίως για να βοηθήσει την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της και κυρίως για να συνεισφέρει στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Super League. Ανέκαθεν, άλλωστε, αυτό έκανε ο Τζορτζ. Έβαζε την ομάδα πάνω απ’ τον ίδιο του τον εαυτό. Το είπε κι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας Τάσος Μπακασέτας λίγο μετά τον θρίαμβο της Γαλανόλευκης στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας. Μιας ιστορικής νίκης που αφιερώθηκε στη μνήμη του Τζορτζ…

«Ο Τζορτζ σήμερα ήταν οδηγός για εμάς. Στη Γαλλία είχε δεμένο αστράγαλο και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βοηθήσει και στο μπαράζ στη Γεωργία, ενώ ήξερε ότι θα τραυματιστεί, είχε τσακωθεί με τους γιατρούς και τα έδωσε όλα. Είχε πάθει υποτροπή στη γάμπα. Η αυταπάρνηση του Τζορτζ ήταν οδηγός μας σήμερα» είπε ο Τάσος.

Ο Αλόνσο αφιέρωσε όλη τη χρονιά στη μνήμη του Μπάλντοκ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:55 - 21.10.2024

Ο Αλόνσο αφιέρωσε όλη τη χρονιά στη μνήμη του Μπάλντοκ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, θρηνώντας την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η ατάκα του Ουρουγουανού προπονητή για τον ποδοσφαιριστή του, που συγκίνησε.

Λίγο προτού η ομάδα βγει στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει την Αγγλία είχε πει στους συμπαίκτες του σε μια συγκλονιστική ομιλία: «Πολλοί από εμάς ξέρουν τι σημαίνει ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν. Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για αυτή την ομάδα, γιατί πολλές φορές έδινε και την ψυχή του. Έβαζε πιο πάνω την ομάδα από όλους και θυσίαζε ακόμα και τη σωματική του ακεραιότητα. Και σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς ας θυσιάσει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει»…

Στους τέσσερις μήνες που ο Τζορτζ ήταν στον Παναθηναϊκό πρόλαβε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός. Ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος έξω απ’ το γήπεδο με διάθεση να κάνει πλάκα αλλά και να δεχτεί το πείραγμα των συμπαικτών του και των ανθρώπων της ομάδας. Την ίδια στιγμή, μέσα στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης ήταν σόβαρος και προσηλωμένος στη δουλειά του δίνοντας πάντοτε τον καλύτερο εαυτό του. Ο Τζορτζ ήταν ένας ωραίος άνθρωπος κι ένας μεγάλος αθλητής, που ήδη λείπει πολύ…

«Είμαστε όλοι πραγματικά συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι! Ο Τζορτζ μας, ο συμπαίκτης μας, ο φίλος μας, ήταν και είναι οικογένειά μας… Και όταν ένα μέλος χάνεται, ένα κομμάτι λείπει και θα λείπει για πάντα. Σε μια τέτοια στιγμή τα λόγια περισσεύουν… Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πόνο μας για την απώλεια του αδερφού μας. Τζορτζ μας καλό ταξίδι… Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας…» έγραψαν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν έχασαν έναν συμπαίκτη αλλά έναν αδερφό…

Ο Τζορτζ έφυγε νωρίς -πολύ νωρίς- από κοντά μας αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα βρίσκεται πάντοτε -έστω και νοερά- στο πλευρό της ομάδας. Θα είναι ο δωδέκατος παίκτης μας και εκείνος, που, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 32, θα δείχνει το δρόμο στα υπόλοιπα παιδιά του Παναθηναϊκού. Θα είναι το παντοτινό φωτεινό αστέρι μας, ο δικός μας Starman. Για πάντα μαζί μας Τζορτζ…

There’s a starman waiting in the sky…