Ράις: «Θα ήταν ασέβεια προς τη μνήμη του παππού και της γιαγιάς μου αν πανηγύριζα το γκολ»
i

©imago

Ράις: «Θα ήταν ασέβεια προς τη μνήμη του παππού και της γιαγιάς μου αν πανηγύριζα το γκολ»

Δημήτρης Χούπης 20:42 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 08.09.2024

Ο Ντέκλαν Ράις μίλησε για την απόφασή του να μην πανηγυρίσει το γκολ με την Αγγλία απέναντι στην Ιρλανδία λόγω της καταγωγής του.

Ο Ντέκλαν Ράις και ο Τζακ Γκρίλις ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης της Αγγλίας με 2-0 απέναντι στην Ιρλανδία. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές έχουν ιρλανδική καταγωγή, γεγονός που έκανε τον μέσο της Άρσεναλ να μην πανηγυρίσει το τέρμα του.

Ειδικά έχοντας παίξει με τη φανέλα των μικρών κατηγοριών της Ιρλανδίας. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής λοιπόν κλήθηκε να μιλήσει για την απόφασή του να μην πανηγυρίσει το τέρμα του, τονίζοντας πως θα ήταν ασέβεια προς τη μνήμη του παππού του και της γιαγιάς του, αν το έκανε.

«Προφανώς η γιαγιά και ο παππούς από την πλευρά του πατέρα μου, είναι όλοι Ιρλανδοί. Προφανώς έχουν πεθάνει, δεν είναι πια μαζί μας.

Πιστεύω πως αν πανηγύριζα θα ήταν ασέβεια από πλευράς μου, από τη στιγμή που δεν βρίσκονται στη ζωή και είναι οι γονείς του πατέρα μου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δεν ήθελα να το κάνω, για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς και πέρασα φανταστικά όταν αγωνίστηκα με την εθνική ανδρών της Ιρλανδίας, την Κ19 και την Κ21. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις που ζουν μέσα μου.

Δεν έχω να πω κάποια άσχημη λέξη, τους εύχομαι όλους τα καλύτερα, όπως κάνω και με τον καθένα», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

«Πολλοί φίλοι της Ιρλανδίας έχουν τη γνώμη τους και τα αισθήματά τους απέναντί μου, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό επειδή πήρα την απόφασή μου και άλλαξα εθνική ομάδα ως παιδί.

Αλλά μπορείτε να δείτε πως στη φάση του γκολ μου δεν υπήρχε κάποια εχθρική κίνηση από την πλευρά μου. Δεν ήθελα να πανηγυρίσω. Θα ήταν λανθασμένη κίνηση και επέλεξα να μην την κάνω.

Ήταν ωραίο που σκόραρα αλλά ταυτόχρονα ήταν παράξενο το συναίσθημα», ανέφερε όταν ρωτήθηκε για τη γιούχα του κόσμου.