Η Ρεάλ «γάζωσε» με 5-3 την Αλ Χιλάλ και έκανε το 5/5 σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!
i

Ο Βινίσιους / Photo by Michael Steele/Getty Images/Ideal Images

Η Ρεάλ «γάζωσε» με 5-3 την Αλ Χιλάλ και έκανε το 5/5 σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!

Sportal newsroom 23:06 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 20.08.2024

Τη νίκη με 5-3 πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αλ Χιλάλ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για όγδοη φορά στην ιστορία της, ενώ έκανε το 5/5 στους τελικούς του θεσμού.

«Βασίλισσα» όλου του κόσμου ξανά! Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέταξε την Αλ Χιλάλ με 5-3 στο Ραμπάτ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για όγδοη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα, έκανε και το 5/5 στους τελικούς της διοργάνωσης.

Σε εξαιρετική μέρα ο Βινίσιους, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ, ενώ στα... χνάρια του βάδισε και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, με τους «μερένχες» να προσθέτουν μια ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη τους.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 13' άνοιξε το σκορ με πλασέ του Βινίσιους, ενώ μετά από πέντε λεπτά διπλασίασε τα τέρματα της χάρη σε γκολ του Βαλβέρδε.

Οι Σαουδάραβες έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν με πλασέ του Μαρέγκα, όμως εκρηκτικό πεντάλεπτο των Μαδριλένων στην επανάληψη ήταν αρκετό για να τελειώσει η υπόθεση νίκη, αφού Μπενζεμά (54') και Βαλβέρδε (58') ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Η Αλ Χιλάλ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 63' με τον Βιέτο, όμως η απάντηση του Βινίσιους ήταν άμεση (69'). Τα γκολ δεν τελείωσαν εκεί ωστόσο, καθώς ο Βιέτο διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 79' και διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καμαβινγκά, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Καρβαχάλ (79’ Βαγιέχο), Κρόος (73’ Ασένσιο), Τσουαμενί (61’ Θεμπάγιος), Μόντριτς (73’ Νάτσο), Βινίσιους, Βαλβέρδε, Μπενζεμά (61’ Ροδρίγο).

Αλ Χιλάλ: Αλ Μουαϊούφ, Χιουνγκ Σου, Κ.Αλ Νταουσαρί, Αλ Μπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Κυεγιάρ, Σ.Αλ Νταουσαρί (74’ Μίκαελ), Κανό, Καρίγιο (74’ Ν.Αλ Νταουσαρί), Μαρεγκά (86’ Αλ Χαμντάν), Βιέτο (86’ Ιγκαλό).