Και ξαφνικά... Μουρίνιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©printscreen/yotube/skysports

Και ξαφνικά... Μουρίνιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Κωνσταντίνος Ζήκος • 10:24 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 14.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά την ιδανική λύση για τη θέση του προπονητή από την επόμενη σεζόν και τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά. Τελευταίο, ένα όνομα-έκπληξη, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο, φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά από τους «Μερένχες».

To μέλλον του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τους Μαδριλένους να μην έχουν προτείνει στον Ιταλό νέο συμβόλαιο και ο ίδιος να εξετάζει άλλες προοπτικές, όπως η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Οι «Μερένχες» φαίνεται όμως να έχουν ένα νέο όνομα στη σχετική τους λίστα, ένα «παλιό γνώριμο», τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ισπανικής «Μundo Deportivo», ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρόμα και πρώην της Ρεάλ, εξετάζεται σοβαρά. Φυσικά, πρέπει να ξεκαθαρίσει αρχικά το μέλλον του ίδιου στην Ρόμα, αλλά τη δεδομένη στιγμή μοιάζει σχεδόν σίγουρο, ότι θα αποχωρήσει.

Επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης, θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε μια λίστα πολύ ισχυρών ονομάτων, με τους Τσάμπι Αλόνσο και Ζινεντίν Ζιντάν, να είναι εκείνοι που είχαν ακουστεί περισσότερο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

O Moυρίνιο αποτέλεσε προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης για τρείς σεζόν, από το 2010 ως το 2013. Σε αυτό το διάστημα, κατέγραψε 178 παιχνίδια στον πάγκο της, με 127 νίκες, 28 ισοπαλίες και 23 ήττες. Συγκέντρωσε δηλαδή ένα μέσο όρο πόντων ανά παιχνίδι πολύ υψηλό, που έφτανε τους 2,30. 

Κατέκτησε τρεις τίτλους συνολικά, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κύπελλο και ένα Super Cup. Στη συνέχεια ανέλαβε την Τσέλσι για μια διετία, μέχρι το 2015, ενώ ακολούθησαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Ρόμα.