Ο Αντσελότι έχει τη «μυστική συνταγή» που θα ήθελαν όλοι οι προπονητές!
i

© Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images

Ο Αντσελότι έχει τη «μυστική συνταγή» που θα ήθελαν όλοι οι προπονητές!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:00 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Ο σπουδαίος τεχνικός της «Βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, έχει καταφέρει με έναν μοναδικό τρόπο να μετατρέπει ένα κλασσικό πρόβλημα, που... τυραννάει όλους τους προπονητές, σε «όπλο».

Συνήθως τα τεστ όσον αφορά τις αλλαγές στις θέσεις των ποδοσφαιριστών δεν πηγαίνουν πολύ καλά. Με αποτέλεσμα, όταν υπάρχουν προβλήματα απουσιών σε μία ομάδα, τα «μπαλώματα» στα οποία προχωράει ο εκάστοτε προπονητής να δημιουργούν πρόβλημα στο παιχνίδι της. Υπάρχει όμως και η εξαίρεση στον κανόνα, που αποτελεί παράδειγμα για όλους τους προπονητές.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Κάρλο Αντσελότι. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, τα επιτεύγματα του και οι τίτλοι του αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών και η «μυστική συνταγή» που έχει βρει πάνω στο εν λόγω θέμα αποτελεί το... κερασάκι στην τούρτα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάθε άλλο παρά τυχερή έχει σταθεί φέτος και ο Ιταλός τεχνικός έχει αναγκαστεί πολλές φορές να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να τοποθετήσει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από αυτές στις οποίες παίζουν. Και όχι μόνο οι αλχημείες αυτές δεν του δημιουργούν πρόβλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Του βγαίνουν σε καλό.

Το τελευταίο πείραμα 

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το πείραμα με τον Τσουαμενί ως στόπερ στο παιχνίδι με την Οσασούνα, όπου η «Βασίλισσα» πήρε την εμφατική νίκη με 4-0. Με τους Μιλιτάο, Αλάμπα και Νάτσο να είναι εκτός, ο Αντσελότι επέλεξε τον Γάλλο μέσο για παρτενέρ του Ρίντιγκερ στα μετόπισθεν και δικαιώθηκε.

Ο Τσουαμενί ξεκίνησε σε μία εντελώς νέα θέση για αυτόν, όμως έδινε την εντύπωση ότι αυτή η είναι η θέση που αγωνίζεται κανονικά. Από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο είχε αυτοπεποίθηση, ήταν κυρίαρχος στο εναέριο παιχνίδι, ενώ ήταν εκπληκτικός και με την μπάλα στα πόδια.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους εξάλλου. Ο 23χρονος άσος έκανε 8 ακριβείς μπαλιές προς τη μεσοεπιθετική γραμμή, με τη μία να οδηγεί σε γκολ (αυτό του Βινίσιους για το 4-0), ενώ και στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικός, μετρώντας 2 σωστά τάκλιν και 6 κερδισμένες μονομαχίες.

Οι άλλες αλχημείες του Κάρλο

Η περίπτωση του Τσουαμενί είναι το τέταρτο πείραμα του Κάρλο Αντσελότι. Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στα υπόλοιπα τρία...

Η τοποθέτηση του Καμαβινγκά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γάλλος άσος έπαιξε σε πολλά ματς στα μετόπισθεν και την περασμένη σεζόν, ενώ το ξαναέκανε στις αναμετρήσεις με Χιρόνα και Νάπολι. Αν και η φυσική του θέση είναι στη μεσαία γραμμή, ο Ιταλός τεχνικός στους μεγάλους αγώνες τον προτιμά ως αριστερό μπακ.

O Χάαλαντ είναι ενθουσιασμένος με τον Μπέλιγχαμ και τον αποθέωσε στα social media
LA LIGA

13:44 - 08.10.2023

O Χάαλαντ είναι ενθουσιασμένος με τον Μπέλιγχαμ και τον αποθέωσε στα social media

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ «οργιάζει» στην πρώτη του σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και οι επιδόσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που τον αποθέωσε στο Instagram.

Ένας ακόμη παίκτης που άλλαξε θέση και την περασμένη σεζόν σε πολλά ματς ήταν ο Φεντερίκο Βαλβέρδε. Ο Ουρουγουανός ξεκινά συχνά ως εξτρέμ και αυτό τον έκανε να γίνει ένας από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ. Αποδεικνύοντας ότι ο Αντσελότι δεν είχε άδικο που τον πήρε από τη μεσαία γραμμή και τον έβαλε στις πτέρυγες.

Τέλος, η περίπτωση του συγκλονιστικού Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο Άγγλος άσος από κεντρικός μέσος (κυρίως 8άρι) έγινε 10άρι στα χέρια του Κάρλο Αντσελότι. Και αυτό όχι απλά αποδίδει, αλλά είναι μία άκρως επιτυχημένη κίνηση, αφού ο πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ είναι πρώτος σκόρερ της La Liga και μεγάλος πρωταγωνιστής της «Βασίλισσας» σε αυτό το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν, μετρώντας 8 γκολ σε 8 ματς.