Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Εμπαπέ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:59 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 14.08.2024

Πολλές ομάδες θα ήθελαν να κάνουν δικό τους τον Κιλιάν Εμπαπέ, όμως μία είναι αυτή που μπορεί να υπογράψει τον Γάλλο σούπερ σταρ. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την τελευταία εξαετία, το σίριαλ Εμπαπέ – Παρί Σεν Ζερμέν έχει δημιουργήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ανήκει στον Παριζιάνικο σύλλογο από το καλοκαίρι του 2017 κι όπως όλα δείχνουν το… άδοξο τέλος είναι κοντά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Equipe», ο σούπερ σταρ της ομάδας αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε, με αποτέλεσμα τα σενάρια πώλησής του να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Η απόφαση του Νασέρ Αλ Κελαϊφί να ανανεώσει τον Γάλλο σταρ το περασμένο καλοκαίρι και να αφήσει με... άδεια χέρια τη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε πολλά χαμόγελα στους Παριζιάνους, ωστόσο ένα χρόνο μετά η κατάσταση δεν μοιάζει ιδανική. Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι και το καλύτερο, με τις φήμες αποχώρησης να έχουν… φουντώσει για τα καλά.

Φυσικά, οι ομάδες που θα ήθελαν να υπογράψουν τον Γάλλο επιθετικό, προσφέροντας του... χρυσάφι είναι πολλές, καθώς πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά ιδιαιτεροτήτων, που κάνει δύσκολο το έργο τους και φέρνει τον Κιλιάν Εμπαπέ πιο κοντά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». 

Στην Premier League είναι πολλές οι ομάδες που γλυκοκοιτάζουν τον 24χρονο άσο. Η Λίβερπουλ πάντα τον ήθελε, αλλά ο ίδιος την είχε απορρίψει. Η Τσέλσι ενδιαφέρεται, όμως δεν έχει καν ευρωπαϊκό εισιτήριο στα χέρια της. Η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας τον Χάαλαντ στο ρόστερ της και προβλήματα με το Financial Fair Play δεν έχει πολλές ελπίδες, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακόμα ψάχνεται με τη διοικητική της ηγεσία.

Από 'κει και πέρα, η Μπάγερν Μονάχου ήταν πάντα κατά της πληρωμής υπέρογκων ποσών για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, ενώ η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε καν να ασχοληθεί με την περίπτωση του Γάλλου σούπερ σταρ λόγω των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της. Τέλος, παρά την καλή σεζόν των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη, καμία από αυτές δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να μπει στη μάχη για τον ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει φαβορί για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ. Θα γίνει αυτό το καλοκαίρι; Θα γίνει το επόμενο; Θα φανεί. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο 24χρονος άσος αργά η γρήγορα θα γίνει Μαδριλένος.