Η Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει τον... δρόμο στον Τσιμίκα για την ενδεκάδα της Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας

i

Κώστας Τσιμίκας/©Photo by Visionhaus//Getty Images/Ideal Images

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει τον... δρόμο στον Τσιμίκα για την ενδεκάδα της Λίβερπουλ

Κώστας Τσιακλής • 12:55 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 14.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να θέλει να αποκτήσει τον Άντι Ρόμπερτσον από τη Λίβερπουλ, με τον Φερλάν Μεντί να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αντικαταστήσει τον Φερλάν Μεντί στο αριστερό άκρο της άμυνας και έχει βάλει στη λίστα της τον Άντι Ρόμπερτον που αγωνίζεται στη Λίβερπουλ.

Ο Φερλάν Μεντί έχασε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμού και η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να τον παραχωρήσει, με τις Άρσεναλ και Τότεναμ να είναι δύο από τις ομάδες που πιθανόν να κάνουν κίνηση.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει τους πιθανούς αντικαταστάτες του Γάλλου μπακ και έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Άντι Ρόμπερτον, ο οποίος αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα χρησιμοποιήσει ως δόλωμα το ποδόσφαιρο Champions League αφού το πιο πιθανόν η Λίβερπουλ να μην βρίσκεται μέσα σε αυτό την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ το κόστος αυτής της μεταγραφής μπορεί να φτάσει μέχρι τα 45 εκατομμύρια ευρώ καθώς ο Σκωτσέζος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «κόκκινους» μέχρι το 2026. Πάντως ο Ρόμπερτσον δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής κάποιο σημάδι ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και το όνομα του Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου όμως οι «Βαυαροί» παρουσιάζονται αρνητικοί σε οποιαδήποτε προσέγγιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ρόμπερτον, ο ρόλος του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ πολύ πιθανό να αλλάξει αφού με τη παρουσία του Σκωτσέζου εκεί ο Έλληνας άσος δεν παίρνει πολλά λεπτά συμμετοχής.

Ο Ρόμπερτσον βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το καλοκαίρι του 2017, όταν και μεταγράφηκε με μόλις εννέα εκατομμύρια ευρώ από τη Χαλ. Ο 29χρονος άσος έχει κατακτήσει τα πάντα με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ενώ έχει καταγράψει συνολικά 267 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και 63 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν ο Σκωτσέζος έχει 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 11 ασίστ. Τέλος ο Ρόμπερτον αποτελεί τον αμυντικό με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Premier League (συνολικά 57).