Το απίστευτο ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» ο Μόντριτς αν αγωνιστεί στο «Clasico»

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Octavio Passos/Getty Images/Ideal Images

Το απίστευτο ρεκόρ που μπορεί να «σπάσει» ο Μόντριτς αν αγωνιστεί στο «Clasico»

Κώστας Τόπας 11:53 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Ο Λούκα Μόντριτς μπορεί να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα παίξει αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο, ξεπερνώντας τον Πάκο Μπούγιο.

Είτε το πιστεύει κανείς είτε όχι, ο Λούκα Μόντριτς έχει ακόμα χρόνο να σπάσει ρεκόρ. Αν και έχοντας φτάσει στην κορυφή του ποδοσφαίρου, τώρα οι στόχοι που πρέπει να ξεπεράσει ο Κροάτης μέσος είναι αυτοί που έχουν να κάνουν με την ηλικία. 

Σε περίπτωση που ο 38χρονος μέσος αγωνιστεί αυτό το Σάββατο (28/10, 17:15) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τότε θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει ποτέ σε «Clasico». Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσει τον Πάκο Μπούγιο, άλλον έναν σπουδαίο παίκτη στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ έχοντας παίξει «Clasico» τη σεζόν 95/96 σε ηλικία 38 ετών και 38 ημερών, συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου και το οποίο έληξε με 3-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου».

Από την πλευρά του, ο Λούκα Μόντριτς αν αγωνιστεί κόντρα στους Καταλανούς, τότε θα είναι σε ηλικία 38 ετών και 47 ημερών, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και επιβεβαιώνοντας τον εαυτό του ως «Ο Παππούς» των «Clasico» σε μια σεζόν που ο Κροάτης μέσος, δεν υπολογίζεται σε σημαντικό βαθμό από τον Κάρλο Αντσελότι.

Από την άλλη, ο νεότερος της ομάδας της Ρεάλ που θα παίξει σε «Classicο» θα είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ο οποίος, ελλείψει απουσίας του Άρντα Γκιουλέρ, γεννημένου το 2005, ο Άγγλος, στα 20 του, θα είναι ο νεότερος παίκτης της ομάδας και του οποίου η διαφορά με τον Μόντριτς είναι 18 ετών!