Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρελαντί και με Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης!
i

© Imago

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρελαντί και με Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:50 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 15.08.2024

Με το... δεξί μπήκε στη νέα σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού επικράτησε της Αταλάντα με 2-0 και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για έκτη φορά στην ιστορία της. Ντεμπούτο με γκολ για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Για τις περισσότερες ομάδες στον κόσμο το να μπουν με το... δεξί στη νέα σεζόν σημαίνει νίκη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για τη «Βασίλισσα» του πλανήτη σημαίνει να ξεκινήσει με την κατάκτηση μίας κούπας. Και το (ξανα)έκανε, παίρνοντας τη νίκη επί της Αταλάντα με 2-0 και κατακτώντας το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Και φυσικά, ντεμπούτο Κιλιάν Εμπαπέ με γκολ! Ο Γάλλος σούπερ σταρ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε λογαριασμό, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Βαλβέρδε. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το τρόπαιο για έκτη φορά στην ιστορία τους και να έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση Βινίσιους που θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο και το μεγαλείο της «Βασίλισσας»
LA LIGA

19:38 - 14.08.2024

Η υπόθεση Βινίσιους που θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο και το μεγαλείο της «Βασίλισσας»

Πριν από 12 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνίστησε σε μία υπόθεση παρόμοια με αυτή του Βινίσιους με την προσφορά που δέχτηκε από τη Σαουδική Αραβία. Και η Ρεάλ είχε την ίδια στάση...

Δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την εικόνα του παιχνιδιού το γεγονός πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ενώ είμαστε στα μέσα του Αυγούστου. Έτσι λοιπόν, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο, με τη «Βασίλισσα» να είναι λίγο καλύτερη στα πρώτα λεπτά και τους Μπεργκαμάσκι να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 15ο λεπτό και ήταν για τους «μερένχες», από τα πόδια του ανθρώπου, που όλα τα... φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Ο λόγος για τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος μετά από γύρισμα του Ροντρίγκο έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντρα στα σώματα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απάντησαν ύστερα από ένα οκτάλεπτο, όταν μετά από σουτ του Ντε Ρουν η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μιλιτάο και στη συνέχεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι «άγγιξε» το γκολ, αλλά το δοκάρι ήταν εκεί για να βοηθήσει τους Ιταλούς. Ο Βινίσιους με μία υπέροχη πάσα βρήκε τον Ροντρίγκο, αλλά εκείνος σημάδεψε τη συμβολή των δοκών, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ, κάτι απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη βέβαια η εικόνα του αγώνα άλλαξε αρκετά. Με το... καλημέρα η ομάδα του Γκασπερίνι έχασε μία τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ντε Ρουν με μία γλυκιά σέντρα βρήκε τον Πάσαλιτς, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κουρτουά με μία ασύλληπτη επέμβαση του είπε όχι. Μία ευκαιρία, που όπως αποδείχθηκε λίγα λεπτά μετά, η ιταλική ομάδα έπρεπε να την είχε εκμεταλλευτεί...

Οι Μαδριλένοι όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζαν στροφές και στο 59ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βινίσιους μετά από μία εντυπωσιακή ενέργεια, έδωσε «πάρε-βάλε» στον Βαλβέρδε και εκείνος με ένα πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το γκολ του Ουρουγουανού έδωσε boost στη Ρεάλ, που στο επόμενο δίλεπτο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Αρχικά με ένα χαμένο τετ α τετ του Βινίσιους και στη συνέχεια με τον Μπέλιγχαμ, που δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μούσο.

Ο Μούσο είπε όχι ξανά στον Μπέλιγχαμ και στο 66', αλλά μετά από τρία λεπτά δεν μπόρεσε να προστατέψει ξανά την ομάδα του. Και η στιγμή που περιμέναμε οι περισσότεροι ήρθε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα υποδειγματικό τελείωμα έπειτα από υπέροχο γύρισμα του Μπέλιγχαμ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!