Δεν φαντάζεστε ποιος ήταν ο τελευταίος προπονητής που νίκησε τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκό τελικό

Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν φαντάζεστε ποιος ήταν ο τελευταίος προπονητής που νίκησε τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκό τελικό

Κώστας Τόπας 08:55 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 03.06.2024

Ποιος ήταν ο τελευταίος προπονητής και η τελευταία ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκό τελικό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το 15ο Champions League στην πλούσια ιστορία της, επικρατώντας 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ με τα γκολ των Ντάνι Καρβαχάλ και Βινίσιους Τζούνιορ.

Φυσικά, παρότι η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης στη διοργάνωση έκανε το αποτέλεσμα να φαίνεται τυπικό. Πράγματι, η τελευταία ομάδα που κέρδισε τους «μερένχες» στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης / Champions League ήταν η Λίβερπουλ το 1981.

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Στο Γουέμπλεϊ γράψαμε ξανά ιστορία, ευχαριστούμε για όλα Κρόος» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

20:55 - 02.06.2024

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Στο Γουέμπλεϊ γράψαμε ξανά ιστορία, ευχαριστούμε για όλα Κρόος» (vid)

Ο διοικητικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε για το 15ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της «Βασίλισσας», ενώ έδειξε για ακόμη μία φορά την εκτίμηση του στον Τόνι Κρόος.

Ο Φέργκιουσον ήταν ο τελευταίος προπονητής που κέρδισε τη Ρεάλ σε μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό/©Getty Images/Ideal Images

Επιπλέον, η τελευταία φορά που οι Μαδριλένοι έχασαν σε οποιονδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό ήταν από την Αμπερντίν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1983. Εκείνη την εποχή τη σκωτσέζικη ομάδα διαχειριζόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι μετά την κατάκτηση του πέμπτου Champions League στην προπονητική του καριέρα άφησε έτσι πιο πίσω τρία ιερά ονόματα της προπονητικής, τον Μπομπ Πέισλι που οδήγησε τη Λίβερπουλ σε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών σε πέντε σεζόν μεταξύ 1977 και 1981, τον Ζινεντίν Ζιντάν με τα τρία διαδοχικά Champions League με τη Ρεάλ μεταξύ 2016 και 2018 και τον Πεπ Γκουαρντιόλα που πήρε δύο τρόπαια με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και ένα με την Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι.

«Σε αυτόν τον σύλλογο υπάρχει συνεχής ζήτηση. Δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι. Θα έχουμε μια φανταστική μέρα με τους θαυμαστές μας. Τότε θα πάμε να ξεκουραστούμε, οι παίκτες μου θα είναι στο Euro και το Copa America. Θα επιστρέψουμε με την ίδια προθυμία και ενθουσιασμό όπως πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την κατάκτηση του Champions League, ο Ιταλός τεχνικός των «μερένχες».