Η υπόθεση Βινίσιους που θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο και το μεγαλείο της «Βασίλισσας»

Η υπόθεση Βινίσιους που θυμίζει Κριστιάνο Ρονάλντο και το μεγαλείο της «Βασίλισσας»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:38 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 14.08.2024

Πριν από 12 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνίστησε σε μία υπόθεση παρόμοια με αυτή του Βινίσιους με την προσφορά που δέχτηκε από τη Σαουδική Αραβία. Και η Ρεάλ είχε την ίδια στάση...

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα 90 λεπτά που η μπάλα τσουλάει στο χορτάρι. Όχι πλέον τουλάχιστον. Ένα σημαντικό κομμάτι του αθλήματος, με το οποίο ασχολούμαστε ολοένα και περισσότερο είναι αυτό των μεταγραφών. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πραγματικά εξωπραγματικές συμφωνίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν προτάσεις που καταφέρνουν να αφήνουν τους πιστούς οπαδούς του βασιλιά του αθλητισμού με ανοιχτό το στόμα.

Σύμφωνα με τη Marca, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες από διάφορα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, η Αλ Αχλί είχε υποβάλει τη μεγαλύτερη πρόταση για την απόκτηση του Βινίσιους Τζούνιορ, αλλά τόσο ο Βραζιλιάνος διεθνής όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης είχαν αρνηθεί αμέσως, χωρίς καν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι Μαδριλένοι θα λάμβαναν 400 εκατομμύρια ευρώ για τον 24χρονο εξτρέμ, ο οποίος θα έπαιρνε και ένα μυθικό ποσό, περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για πενταετές συμβόλαιο.

Στη «Βασίλισσα» είναι master στο να χειρίζονται αυτές τις καταστάσεις. Το μεγαλείο της δεν περιορίζεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Το... κλειδί είναι η διατήρηση της απόλυτης ψυχραιμίας. Βλέπετε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ισπανική ομάδα ζει μία τέτοια κατάσταση. Πριν 12 χρόνια έζησαν κάτι πανομοιότυπο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε τόσο ισχυρή «πανοπλία» στο στο συμβόλαιό του. Δηλαδή ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η απίστευτη συνομιλία ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Φλορεντίνο Πέρεθ

Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου του 2012. Μόλις μία ημέρα πριν ξεκινήσει το ισπανικό πρωτάθλημα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες, ζήτησαν έκτακτη συνάντηση στο γραφείο του Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον ίδιο και τον Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ για να τους ενημερώσουν για μία πρόταση που είχαν στα χέρια τους από την Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε περάσει στα χέρια του Αλ Κελαϊφί πριν από περίπου ένα χρόνο.

- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Πρόεδρε, πρέπει να σου πω κάτι. Δεν είμαι άνετα εδώ και θέλω να φύγω».

- Φλορεντίνο Πέρεθ: «Αν θέλεις να φύγεις, φέρε μου αρκετά χρήματα για να υπογράψω τον Μέσι».

- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν είναι θέμα χρημάτων, μην ανησυχείς, δεν θα είναι πρόβλημα. Αύριο θα έρθω με 100 εκατομμύρια ευρώ».

- Φλορεντίνο Πέρεθ: «Δεν είναι 100 εκατ. ευρώ η ρήτρα σου. Είναι ένα δισεκατομμύριο».

Η οργή του Ρονάλντο που ξεπεράστηκε με κούπες και η σχέση που... πάγωσε

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από τη συνάντηση θυμωμένος και απογοητευμένος. Την επόμενη μέρα μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Γρανάδας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Πορτογάλος επιθετικός που είχε πετύχει δύο τέρματα, ξέσπασε σε δηλώσεις που παραχώρησε: «Είμαι στεναχωρημένος για ένα επαγγελματικό θέμα και ο σύλλογος το ξέρει, γι' αυτό δεν πανηγυρίζω τα γκολ, γιατί δεν είμαι χαρούμενος. Ο κόσμος εδώ ξέρει γιατί!»

Ακριβώς έναν χρόνο μετά από εκείνο το επεισόδιο, τον Σεπτέμβριο του 2013, ο «CR7» ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο έληγε το 2015, επεκτείνοντάς το μέχρι το 2018, με σημαντική αύξηση αποδοχών. Και η οργή και η στενοχώρια που ένοιωσε μετά από εκείνη τη συνάντηση ο Πορτογάλος άσος, έσβησε τελείως στις επόμενες έξι σεζόν, στις οποίες οποίες κέρδισε, μεταξύ πολλών άλλων τίτλων και ρεκόρ, τέσσερα Champions League και τέσσερις Χρυσές Μπάλες.

Βέβαια, η σχέση του με τον διοικητικό ηγέτη της «Βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια μετά από αυτή τη συνομιλία τους. Έγινε αυστηρά επαγγελματική. Αλλά είναι γνωστό πως κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις σε αυτή τη ζωή. Ο Πέρεθ έχασε τη συμπάθεια του «CR7», αλλά κέρδισε έναν παικταρά για την ομάδα του, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε τεράστιες επιτυχίες του συλλόγου.