Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Κι όμως, αυτό το ρόστερ προκαλεί... τρόμο ακόμα και στον Αντσελότι!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:07 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 17.08.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει κερδίσει τον τίτλο «ειδικός στη διαχείριση μεγάλων σταρ». Αλλά ακόμα και ο... specialist πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοια πρόκληση με την dream team που έχει φτιάξει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει μία απίστευτη ικανότητα να διαχειρίζεται άψογα ομάδες γεμάτες σούπερ σταρ. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Μίλαν, Μπάγερν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, ακόμα και η Γιουβέντους, στην οποία δεν ένιωσε ποτέ άνετα. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης και ειδικά η φετινή, δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες. Ο Ιταλός τεχνικός και το επιτελείο του ξέρουν πως αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα τους.

Εμπαπέ, Βινίσιους, Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Καρβαχάλ, Κουρτουά, Ροντρίγκο, Μιλιτάο, Γκιουλέρ... πάνε πολύ. Τόσο που ένας άνθρωπος με την τεράστια εμπειρία του «Δον Κάρλο» στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν κρύβει ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του προπονητικά. Ο Αντσελότι μετρά 14 τίτλους με τη «Βασίλισσα», όντας σε ισοβαθμία με τον Μιγκέλ Μουνιόθ και στοχεύει να τον ξεπεράσει και να γίνει και τυπικά ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Παρόλο που το βιογραφικό του ζυγίζει τόνους και το όνομα του έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα τόσο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και συνολικά στην ιστορία του αθλήματος, αυτό δεν σημαίνει πως ο Αντσελότι δεν συνεχίζει να νιώθει την πίεση και σχεδόν την υποχρέωση να συνεχίσει να κατακτά τρόπαια. Εξάλλου, όταν κάθεσαι στον πάγκο των «μερένχες» αυτό το συναίσθημα δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου και είναι λογικό.

Στη Ρεάλ δεν έχει σημασία αν την περασμένη σεζόν πήρε πρωτάθλημα και Champions League. Η απαίτηση είναι πάντα μία: Να συνεχίζει να κερδίζει. Ειδικά όταν στα χέρια του έχει πλέον μία dream team μετά και από τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ. Εξάλλου το παρελθόν έχει ελάχιστη σημασία και για τον ίδιο τον Αντσελότι, αφού κάθε προπονητής ζει το παρόν. Και τώρα ο Ιταλός ξέρει πως θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, καθώς έχει να διαχειριστεί ένα σωρό παικταράδες, που θα ήθελαν πολλοί να έχουν στη διάθεση τους. Αλλά λίγοι μπορούν να τους εκμεταλλευτούν στο 100%...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!