Με αυτόν τον Βινίσιους, πως η Ρεάλ μπορεί να μην είναι το φαβορί για το Champions League;

Ο Βινίσιους πανηγυρίζει κόντρα στη Ντόρτμουντ - Φωτ. IMAGO

Με αυτόν τον Βινίσιους, πως η Ρεάλ μπορεί να μην είναι το φαβορί για το Champions League;

Κώστας Τόπας 09:18 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 23.10.2024

Ο Βινίσιους αποδεικνύει γι' ακόμα μία φορά τους λόγους για τους οποίους είναι το φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα και η Ρεάλ γιατί έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Champions League.

«Το στέμμα μας, το τρόπαιό μας», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι οπαδοί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Ντόρτμουντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κυρίαρχη πρωταθλήτρια Ευρώπης, η 15 φορές νικήτρια του UEFA Champions League και, φυσικά, η «Βασίλισσα» των ανατροπών, όπως απέδειξε για άλλη μια φορά σε αυτήν την απρόβλεπτη, τρελά διασκεδαστική νίκη με 5-2 επί της Ντόρτμουντ.

Τα 10'' του Βινίσιους που κατέστρεψαν τη Ντόρτμουντ: Από τη μία περιοχή στην άλλη και τα 80 μέτρα που διένυσε
CHAMPIONS LEAGUE

08:53 - 23.10.2024

Τα 10'' του Βινίσιους που κατέστρεψαν τη Ντόρτμουντ: Από τη μία περιοχή στην άλλη και τα 80 μέτρα που διένυσε

Ο Βινίσιους χρειάστηκε μόλις δέκα δευτερόλεπτα για να φτάσει από την μία περιοχή στην άλλη και να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Αυτή είναι μια «περίεργη» ομάδα της Ρεάλ, γεμάτη από κορυφαίους παίκτες, αλλά συχνά δυσλειτουργεί ως μονάδα. Οι «μερένχες» φλέρταραν με ήττα εναντίον της Ντόρτμουντ προτού αποφασίσουν να γυρίσουν το παιχνίδι, που βρυχήθηκε από το πλήθος του «Μπερναμπέου».

Στο πρώτο ημίχρονο οι Μαδριλένοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Εύθραυστοι στην άμυνα, ανύπαρκτοι στη μεσαία γραμμή και διστακτικοί στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, έμοιαζαν με μια ασταμάτητη δύναμη της φύσης, με επικεφαλής τον ακαταμάχητο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε χατ τρικ, σε αυτό που είναι υποψήφιος για την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του μέχρι σήμερα και να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, μπορεί να την έχει στην κατοχή του, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στην παλιά μορφή του Champions League, η Ρεάλ ποτέ δεν απέτυχε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Φέτος, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι αντιμετώπισαν πραγματικό κίνδυνο να ξεκινήσουν τη νέα φάση της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης με δύο ήττες σε τρία παιχνίδια. Η ήττα της με 1-0 στη Λιλ τη δεύτερη αγωνιστική θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί ως στραβοπάτημα, μιας και η ομάδα του Αντσελότι δημιούργησε εννέα ευκαιρίες για γκολ, με xG (αναμενόμενα γκολ) 2,18, αλλά έχασε 1-0. Ωστόσο, η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Ντόρτμουντ και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά, έδειχνε πως οι «μερένχες» θα δέχονταν την δεύτερη ήττα τους.

Η Ρεάλ δεν παίζει καλά αυτή τη σεζόν, αλλά εξακολουθεί να κερδίζει παιχνίδια και είναι αήττητη στη La Liga. Υπήρχε αισιοδοξία, ενθουσιασμός και προσδοκία πριν από την έναρξη κόντρα στη Ντόρτμουντ, η αίσθηση μιας μεγάλης ευρωπαϊκής αναμέτρησης και η επανάληψη του τελικού του «Γουέμπλεϊ» της περασμένης σεζόν. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς της Ντόρτμουντ βοήθησε σε αυτό το κλίμα.

Το πρώτο γκολ του Μάλεν μετά από 31 λεπτά ήταν καλά δουλεμένο και «αιφνιδίασε» τη Ρεάλ. Τρία λεπτά αργότερα, ο επιθετικός των Βεστφαλών έκανε τη σέντρα για τον Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς  για να σκοράρει το δεύτερο γκολ της Ντόρτμουντ και να «παγώσει» το «Μπερναμπέου».

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ξεκινήσει η ανατροπή της Ρεάλ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και απέδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Η φύση αυτής της νέας μορφής Champions League, με μόνο 12 από τις 36 ομάδες να αποκλείονται μετά τη φάση του πρωταθλήματος, σημαίνει ότι ακόμη και με μια ήττα, η Ρεάλ μπορεί κάλλιστα να είχε προκριθεί στη φάση των νοκ άουτ.

Και αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν είχαν ανοσία σε περιστασιακά στραβοπατήματα στη φάση των ομίλων. Το 2021, η ομάδα του Αντσελότι είχε ηττηθεί με 2-1 από τη Σερίφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας στο «Μπερναμπέου» κι εκείνη τη σεζόν, σήκωσε το Champions League.

Αλλά, μετά από αυτό το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Ντόρτμουντ, η Ρεάλ δικαίως είναι ένα από τα φαβορί για να κερδίσει ξανά την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» το 2025. Και με τον Βινίσιους να βρίσκεται σε εκρηκτική φόρμα, είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς...