Συνηθίζεται οι οπαδοί των ομάδων σε όλο τον κόσμο να έχουν τα παρατσούκλια τους. Από που προέρχονται αυτά των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα όμως;
Το αποψινό Clásico (26/10, 22:00) δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, αφού μοιάζει να είναι το σπουδαιότερο Clásico στη... μετά Μέσι και Κριστιάνο εποχή. Δεν είναι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία τις μονομαχίες μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.
Οι οπαδοί και των δύο ομάδων γνωρίζουν τι διακυβεύεται για τις ομάδες που υποστηρίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Και οι «Βίκινγκς», δηλαδή αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης και οι «Κουλές», δηλαδή αυτοί της Μπαρτσελόνα. Και αφού η κουβέντα πήγε σε αυτούς, ας δούμε κάτι αρκετά ενδιαφέρον. Πως βγήκαν τα παρατσούκλια των οπαδών των δύο «γιγάντων» του ισπανικού ποδοσφαίρου;
17:02 - 26.10.2024
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Ποια ομάδα έχει κερδίσει τα περισσότερα Clásico
Με αφορμή το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (26/10, 22:00), έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα κυριαρχεί στις μεταξύ τους «μάχες».
Το δημοσίευμα και οι μεταγραφές που έφεραν το «Βίκινγκς»
Το «Βίκινγκς» είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους γίνονται γνωστοί οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλοί το γνωρίζουν, αλλά λίγοι ξέρουν την προέλευση αυτού του ψευδώνυμου. Για να δούμε πως βγήκε πρέπει να γυρίσουμε πίσω στη δεκαετία του '60.
Τότε, οι «The Times» αναφέρθηκαν στη «Βασίλισσα» με την εξής φράση: «Η Ρεάλ περιπλανιέται στην Ευρώπη που περπάτησαν κάποτε οι Βίκινγκς, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους». Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική θεωρία που συνδέει την ομάδα της Μαδρίτης με το παρατσούκλι «Βίκινγκς». Τη δεκαετία του '70 οι Μαδριλένοι έπαιρναν συνεχώς παίκτες από τη Βόρεια Ευρώπη και λέγεται ότι έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του.
Η χωρητικότητα του σταδίου έφερε το «Κουλές»
Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που οι Καταλανοί έπαιζαν τους εντός έδρας αγώνες τους στο γήπεδο στην παλιά Calle de la Industria (1909-1922). Η προσδοκία ήταν τέτοια κάθε φορά που έπαιζε η ομάδα που το γήπεδο δεν είχε αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει όλους τους φιλάθλους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για πολλούς οπαδούς να κάθονται στους τοίχους που περιβάλλουν τον αγωνιστικό χώρο. Απ’ έξω αυτό που έβλεπαν οι περαστικοί ήταν τα οπίσθια των οπαδών και γι' αυτό άρχισαν να γίνονται γνωστοί ως «culés», δηλαδή αυτοί που δείχνουν τα οπίσθια τους, που στα ισπανικά είναι «cul».