Η χαώδης απόσταση μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Η χαώδης απόσταση μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:00 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 15.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει μονίμως βήματα προς τα πάνω, την ώρα που η Μπαρτσελόνα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό αντικατοπτρίζεται (και) στους τίτλους...

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιβάλει έναν τρομακτικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, που είναι αδύνατο να ακολουθήσει η Μπαρτσελόνα, η οποία βλέπει τη «Βασίλισσα» να ξεφεύγει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Και η αναφορά γίνεται μόνο στο κομμάτι των τίτλων, αφήνοντας στην άκρη άλλες καταστάσεις, όπως θεσμική ανάπτυξη, οικονομική δύναμη, project, όπου η διαφορά είναι επίσης τεράστια.

Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από τους Μαδριλένους, πλέον το σκορ σε τίτλους είναι 12-3 (!) υπέρ της Ρεάλ τις τελευταίες πέντε σεζόν. Σε αυτά τα πέντε χρόνια οι Καταλανοί πήραν ένα πρωτάθλημα (2022-2023), ένα Κύπελλο (2022-2023) και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (2020-21). Κανένας ευρωπαϊκός τίτλος, την ώρα που οι «μερένχες» έχουν κατακτήσει τέσσερις! Δύο Champions League (2021-2022, 2023-2024) και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2021-2022, 2023-2024).

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρελαντί και με Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23:50 - 14.08.2024

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρελαντί και με Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με το... δεξί μπήκε στη νέα σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού επικράτησε της Αταλάντα με 2-0 και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για έκτη φορά στην ιστορία της. Ντεμπούτο με γκολ για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Εξάλλου, χωρίς αμφιβολία η Ευρώπη είναι αυτή που αντικατοπτρίζει πιο έντονα τη διαφορά μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τις τελευταίες σεζόν. Δεν είναι μόνο τα 15 Champions League που έχει συνολικά η «Βασίλισσα», αλλά και η σταθερά και επιτυχημένη πορεία της στο θεσμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη σεζόν 2019-2020 έχει δώσει το παρών σε τέσσερις ημιτελικούς. Και σε κάτι στην Ευρώπη που ήταν ισόπαλες οι δύο ομάδες, στο Σούπερ Καπ δηλαδή, από χθες έχει περάσει μπροστά κι εκεί η ομάδα του Αντσελότι με έξι τρόπαια έναντι πέντε των Καταλανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια απόσταση που μεγαλώνει σε επίπεδο τίτλων το κάνει και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή της «Βασίλισσας». Στα 15 Clasico που έχουν παιχτεί τις τελευταίες πέντε σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 10 νίκες, η Μπαρτσελόνα τέσσερις, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία. Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μην υπερέχουν οι Μαδριλένοι και οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να καταφέρουν να... ισορροπήσουν ξανά την κατάσταση. Σε μία εποχή, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε πολλούς τομείς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!