Πλήγμα για την Ρεάλ: «Νοκ άουτ» ο Κουρτουά για δύο εβδομάδες

Ο Τιμπό Κουρτουά κόντρα στην Ατλέτικο - Φωτ. IMAGO

Πλήγμα για την Ρεάλ: «Νοκ άουτ» ο Κουρτουά για δύο εβδομάδες

Κώστας Τόπας 15:39 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 30.09.2024

Ο Τιμπό Κουρτουά τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την Ατλέτικο και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε, έδειξαν ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Άσχημα νέα για Τιμπό Κουρτουά και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Βέλγος τερματοφύλακας αυτή τη Δευτέρα (29/09), ο οποίος τελείωσε το ντέρμπι με την Ατλέτικο (1-1) με μϋικό πρόβλημα, επιβεβαίωσαν «τραυματισμό στον απαγωγό του αριστερού του ποδιού», όπως ανέφεραν οι «μερένχες» στην ανακοίνωσή τους.

Αν και η Ρεάλ δεν έδωσε τον εκτιμώμενο χρόνο που θα πρέπει να μείνει εκτός ο βασικός τερματοφύλακάς της και περιορίστηκε στο να επισημάνει ότι ο Κουρτουά θα ξεκινήσει θεραπεία, η εφημερίδα «AS» ανέφερε ότι ο Κουρτουά δεν θα είναι διαθέσιμος για τον Κάρλο Αντσελότι, στα δύο παιχνίδια που απομένουν ως τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Αρχικά με τη Λιλ στη Γαλλία για το Champions League και με τη Βιγιαρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα και θα είναι πίσω για τον αγώνα με την Θέλτα στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Αντρί Λούνιν, λοιπόν, θα είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση της εστίας της Ρεάλ απέναντι στη Λιλ στο Champions League και στη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα. Αφού έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, ο Κουρτουά μέχρι στιγμής είχε παίξει σε κάθε παιχνίδι αυτή τη σεζόν με ρεκόρ επτά γκολ που δέχτηκε σε 10 εμφανίσεις.

Ο Βέλγος ήταν σε καλό επίπεδο και έχει ξαναβρεί την φόρμα του, αλλά πλέον θα μείνει εκτός για περίπου δύο εβδομάδες. Αν η ανάρρωσή του δεν υποστεί αναποδιές, θα φτάσει στα τέλη του επόμενου μήνα. Ετσι, αυτή θα είναι μια νέα ευκαιρία για τον Λούνιν να αποδείξει την αξία του ως βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης. Την περασμένη σεζόν στάθηκε στο ύψος του και κέρδισε τη συγκεκριμένη μονομαχία του με τον Κέπα, αλλά η καλή του εμφάνιση δεν του επέτρεψε να ανταγωνιστεί τον Κορτουά.