Ποιος Έντρικ; Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει το ρεκόρ του πιο μικρού σκόρερ στο Champions League

Έντρικ

Ποιος Έντρικ; Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει το ρεκόρ του πιο μικρού σκόρερ στο Champions League

Κώστας Τόπας 08:23 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 18.09.2024

Με το υπέροχο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Στουτγάρδη, ο Έντρικ κατέρριψε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο Έντρικ της Ρεάλ Μαδρίτης συστήθηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με ένα εκπληκτικό γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League, το βράδυ της Τρίτης (17/09).

Ο 18χρονος εντάχθηκε επίσημα στη Ρεάλ τον Ιούλιο, αφού συμφώνησε να υπογράψει μαζί της τον Δεκέμβριο του 2022. Σκόραρε στο ντεμπούτο του στη La Liga τον Αύγουστο, αφού ήρθε από τον πάγκο για ένα πεντάλεπτο παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Καταιγιστική η Μπάγερν, «σκόρπισε» με εννιάρα (!) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Με τα χίλια ζόρια η Ρεάλ «λύγισε» τη Στουτγάρδη
CHAMPIONS LEAGUE

23:58 - 17.09.2024

Καταιγιστική η Μπάγερν, «σκόρπισε» με εννιάρα (!) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Με τα χίλια ζόρια η Ρεάλ «λύγισε» τη Στουτγάρδη

Αφηνίασε η Μπάγερν με το... καλημέρα και η άτυχη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρέθηκε στον δρόμο της στην πρεμιέρα του νέου Champions League γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα με 9-2! Με το... δεξί, αλλά με πολύ άγχος η Ρεάλ, η οποία επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Στουτγάρδης με 3-1.

Το βράδυ της Τρίτης (17/09), αγωνίστηκε κόντρα στη Στουτγάρδη και για πρώτη φορά στο Champions League. Και ο Βραζιλιάνος αστέρας φρόντισε να αφήσει το στίγμα του. Μετά τον Εμπαπέ, ο οποίος σημείωσε επίσης το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ για τους Μαδριλένους και τον Αντόνιο Ρούντιγκερ που έκανε το 2-1 για τη Ρεάλ, ο Έντρικ πρόσθεσε ένα τρίτο γκολ για τους «μερένχες» με υπέροχο τρόπο.

Πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, προτού στη συνέχεια επιτεθεί στην άμυνα της Στουτγάρδης. Στη συνέχεια συνέχισε να τρέχει και παρόλο που είχε τον Εμπαπέ στα αριστερά του και τον Βινίσιους στα δεξιά του, επέλεξε να πάει μόνος του και να εξαπολύσει ένα δυνατό σουτ.

Όταν σημείωσε το γκολ, ο Έντρικ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ρεάλ στο Champions League σε ηλικία 18 ετών, ενός μηνός και 27 ημερών. Το ρεκόρ κατείχε παλαιότερα ο Ραούλ, ο οποίος άνοιξε τον ευρωπαϊκό του λογαριασμό σε ηλικία 18 ετών, τριών μηνών και 21 ημερών.

Ωστόσο, ο Έντρικ δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που έκανε το μακρινό 1997 ο «ερυθρόλευκος» Πίτερ Οφορίκουε. Ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Ρόζενμποργκ είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 194 ημερών στο ντεμπούτο του στο Champions League, επίδοση που παραμένει άπιαστη ακόμα και σήμερα.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος σκόραρε σε ένα διεθνές φιλικό εναντίον της Αγγλίας τον Μάρτιο, έχει ήδη κερδίσει υψηλούς επαίνους από τους συμπαίκτες του. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά, συνέκρινε τον Έντρικ με τον πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι και πρώην επιθετικό των Μαδριλένων, Εντέν Αζάρ, πιστεύοντας ότι κάποιοι από τους τρόπους τους είναι παρόμοιοι στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι λίγο σαν τον Έντεν όταν τον συνάντησα στην Τσέλσι - έχει επίσης δυνατά πόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βέλγος κίπερ.