Ο Μόντριτς έσπασε ένα μοναδικό ρεκόρ που κρατούσε για 58 χρόνια

Ο Λούκα Μόντριτς με τη Ρεάλ Μαδρίτης - Φωτ. IMAGO

Ο Μόντριτς έσπασε ένα μοναδικό ρεκόρ που κρατούσε για 58 χρόνια

Κώστας Τόπας 08:36 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 20.10.2024

Ο Λούκα Μόντριτς έχει χαράξει το όνομά του στα χρονικά της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης του συλλόγου σε ηλικία 39 ετών και 40 ημερών, ξεπερνώντας τον θρυλικό, Φέρεντς Πούσκας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε εύκολο έργο το βράδυ του Σαββάτου (19/10), καθώς η Θέλτα του Τάσου Δουβίκα της έβαλε δύσκολα, αλλά χάρη στα γκολ των Εμπαπέ και Βινίσιους και τα... μαγικά του Μόντριτς, που ήρθε από τον πάγκο, έφυγε με τη νίκη (1-2) από το Βίγκο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της Ρεάλ ΜαδρίτηςΚάρλο Αντσελότι επαίνεσε τον Λούκα Μόντριτς ως «εξαιρετικό επαγγελματία», αφού ο Κροάτης μέσος πανηγύρισε ότι έγινε ο γηραιότερος παίκτης της ομάδας δίνοντας μια ασίστ στη νίκη επί της Θέλτα.

Με... μάγο Μόντριτς απέδρασε με το «διπλό» από το Βίγκο η «Βασίλισσα» και τώρα... Clasico!
LA LIGA

23:57 - 19.10.2024

Με... μάγο Μόντριτς απέδρασε με το «διπλό» από το Βίγκο η «Βασίλισσα» και τώρα... Clasico!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε εύκολο σαββατόβραδο, αφού η Θέλτα της έβαλε δύσκολα, αλλά χάρη στα γκολ των Εμπαπέ και Βινίσιους και τα... μαγικά του Μόντριτς, που ήρθε από τον πάγκο, έφυγε με τη νίκη (1-2) από το Βίγκο.

Μάλιστα, ο Μόντριτς προερχόμενος από τον πάγκο, κατέρριψε το ρεκόρ του Φέρεντς Πούσκας ως ο γηραιότερος παίκτης της Ρεάλ που συμμετείχε σε αγώνα πρωταθλήματος, σε 39 χρόνια και 40 ημέρες.

«Είναι τιμή και χαρά να προπονώ και να δουλεύω με τον Μόντριτς», δήλωσε ο Αντσελότι στο Real Madrid TV. «Με όλα όσα κατάφερε, είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας και κορυφαίος άνθρωπος». Η νίκη της Ρεάλ επί της Θέλτα, έφερε την ομάδα του Ιταλού προπονητή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga, μαζί με τη Μπαρτσελόνα, με 24 βαθμούς.

Επίσης, επέκτεινε το αήττητο στη La Liga σε 42 αγώνες, ένα παιχνίδι λιγότερο από το ρεκόρ, που κατείχε η Μπαρτσελόνα, την οποία η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει στο Clasico του επόμενου Σαββατοκύριακου.

«Ο Μόντριτς συνεισφέρει πάντα, είτε ξεκινά είτε έρχεται από τον πάγκο», πρόσθεσε ο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου του. «Έχει τόση ποιότητα που μας βοηθάει. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να προσθέσω, εξακολουθεί να είναι φανταστικός. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, δουλεύει σκληρά, είναι ήρεμος, έχει χαρακτήρα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι τυχερή που έχει αυτόν τον παίκτη».

Ο πιστός στρατιώτης της Ρεάλ

Το αξιοσημείωτο ταξίδι του Μόντριτς στο ποδόσφαιρο είναι απόδειξη της αφοσίωσης και της ικανότητάς του. Σε μια εκπληκτική καριέρα 13 σεζόν με τους Μαδριλένους, ο Κροάτης μέσος έχει συγκεντρώσει 27 τρόπαια, καθιστώντας τον τον πιο πολυβραβευμένο παίκτη στη λαμπρή ιστορία του συλλόγου. Με τον τρέχοντα αριθμό συμμετοχών του να ανέρχεται στις 547, είναι έτοιμος να ενταχθεί στο κλειστό κλαμπ, η οποία περιλαμβάνει τον Ραούλ, τον ηγέτη όλων των εποχών στις εμφανίσεις του συλλόγου με 741 αγώνες μεταξύ 1994 και 2010.

Ωστόσο, καθώς εξελίσσεται η τρέχουσα σεζόν, ο Μόντριτς έχει στραμμένα τα μάτια του σε ένα άλλο ιστορικό κατόρθωμα: Να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που έχει κατακτήσει το Champions League. Αυτή τη στιγμή, κατατάσσεται δεύτερος σε αυτή τη λίστα, μετά τον Πάολο Μαλντίνι της Μίλαν, ο οποίος πέτυχε το κατόρθωμα σε 38 ετών και 331 ημέρες το 2007. Όταν ο τελικός της σεζόν 2024-25 γίνει στη «Allianz Stadium» του Μονάχου στις 31 Μαΐου, ο Μόντριτς θα είναι 39 ετών και 264 ημερών, και αναμφίβολα, θα θέλει να προσθέσει ακόμα έναν θρίαμβο στην εξαιρετική του κληρονομιά.