Ο... παραλογισμός μίας ενδεχομένης τιμωρίας στον Κουρτουά και η άστοχη δήλωση του Σιμεόνε

Φωτ. IMAGO

Ο... παραλογισμός μίας ενδεχομένης τιμωρίας στον Κουρτουά και η άστοχη δήλωση του Σιμεόνε

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά, δέχτηκε επίθεση από τους οπαδούς της Ατλέτικο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι κι όμως στην Ισπανία γίνεται συζήτηση για το αν θα έπρεπε να τιμωρηθεί (και) εκείνος επειδή... προκάλεσε, όπως είπε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Χάος ξέσπασε στο ντέρμπι της Μαδρίτης, μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ όταν οι οπαδοί της πρώτης πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγάλο ντέρμπι στη La Liga διεκόπη ξαφνικά στο 68ο λεπτό καθώς τα αντικείμενα έπεφταν «βροχή» κι ανάγκασαν τον Κουρτουά να γυρίσει προς την εξέδρα και να τα βάλει με τους οπαδούς, οι οποίοι δεν έμειναν μόνο στα λόγια αλλά του πέταξαν και ό,τι είχαν πάνω τους. Από αναπτήρες μέχρι και σακούλα με περιττώματα, ενώ ένας εκ των οπαδών των «ροχιμπλάνκος» είχε πάνω του και μαχαίρι.

Μετά από αυτά τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στο «Μετροπολιτάνο», πολλοί πήγαν προς την κατεύθυνση που έδειξε ο Ντιέγκο Σιμέονε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, το οποίο έληξε ισόπαλο (1-1). Τι είπε ο Σιμεόνε; «Να είστε προσεκτικοί με όσους από εμάς παίζουμε το θύμα. Μπορείτε να δείτε ότι ο Κουρτουά προκαλεί το πλήθος και γελάει».

Έτσι, μία μεγάλη μερίδα του κόσμου άρχισε να μιλά για προβοκάτσια προς το κοινό στους αγωνιστικούς χώρους και ότι ένας παίκτης η ένας προπονητής πρέπει να ζει χωριστά από όσα συμβαίνουν γύρω του. Πέρα από το γεγονός ότι είναι κάπως περίεργο να τα λέει αυτά ένας άνθρωπος σαν τον Σιμεόνε, που με τις πράξεις του και τις χειρονομίες του έχει προκαλέσει πολλάκις διάφορους οπαδούς σε πολλά γήπεδα, είναι ακόμα πιο περίεργο να γίνεται λόγος για τιμωρία του Κουρτουά.

Ενός ανθρώπου που δέχθηκε σφοδρή επίθεση την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Σύμφωνα και με τα ισπανικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί ο Βέλγος τερματοφύλακας. Ούτε η αναφορά του διαιτητή, ούτε οι αναφορές από τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας, ούτε ο εκπρόσωπος της La Liga «δείχνουν» τον έμπειρο γκολκίπερ. Πέρα από τον Σιμεόνε, κανένας άλλος δεν έχει καταγγείλει τον Κουρτουά για απρεπή συμπεριφορά.

Στην Ομοσπονδία κανείς δεν έχει μιλήσει για πιθανή τιμωρία του Κουρτουά. Μάλιστα, η κατάσταση έχει προκαλέσει ακόμη και γέλια. Η ιστορία δεν (θα έπρεπε να) είναι για τον Βέλγο τερματοφύλακα αλλά για το τι συνέβη από τους ανεγκέφαλους που βρίσκονταν στην κερκίδα μέχρι και τον αγωνιστικό χώρο...