«Οι άδειες του Μπερναμπέου έχουν λήξει από το 2001»
i

©imago

«Οι άδειες του Μπερναμπέου έχουν λήξει από το 2001»

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:45 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 11.10.2024

Σε δημοσίευμά της η ισπανική El Pais υποστηρίζει -με βάσει καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής- ότι οι άδεις του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν λήξει εδώ και 23 χρόνια.

Η ισπανική El Pais προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη πως οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται στο γήπεδο, το οποίο  λειτουργεί με ληγμένη άδεια από το 2001. Είχαν προηγηθεί και άλλες καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν την διοργάνωση συναυλιών, με τις δικαστικές διαμάχες να έχουν νικηφόρα έκβαση για τους κατοίκους. Μάλιστα κατάφεραν να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τον Μάρτιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την πλευρά της, αρνείται κάθε είδους τέτοια κατηγορία αναφέροντας πως δεν έχει διεξαχθεί παιχνίδι στο γήπεδο της χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αναπτύσσει ή έχει αναπτύξει την αθλητική της δραστηριότητα με άδεια που έχει λήξει, ούτε είναι αλήθεια ότι αυτή η άδεια έχει χρησιμοποιηθεί από τρίτους με παραπλανητικό τρόπο, πριν από οποιαδήποτε δημόσια διοίκηση», ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης, το οποίο μέσω εκπροσώπου του πολεοδομικού σχεδιασμού, διαβεβαίωσε ότι «είναι ψευδές» πως το Μπερναμπέου δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Οι γείτονες από την άλλη, είναι αντίθετοι με κάθε τέτοιου είδους ισχυρισμό και μάλιστα λέγεται πως παρείχαν στον δικαστή, αποδεικτικά στοιχεία και ένα έγγραφο από την Κοινότητα της Μαδρίτης το οποίο αποδεικνύει την ημερομηνία λήξης. Τώρα, έχουν υποβάλει προσφυγή με τέτοιο τρόπο που, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι οι συναυλίες που έγιναν στο γήπεδο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου αυτού του έτους, είχαν εξουσιοδοτηθεί με ληγμένη άδεια.