Σαν σήμερα ο Μόντριτς έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ Μαδρίτης

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Σαν σήμερα ο Μόντριτς έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ Μαδρίτης

Νεφέλη Μπισμπίκη • 21:48 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 02.09.2024

Ο Λούκα Μόντριτς κλείνει 12 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στο Ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λούκα Μόντριτς είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πιστούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 38χρονος Κροάτης, ο οποίος ανανέωσε μάλιστα το συμβόλαιο του το καλοκαίρι για ακόμα έναν χρόνο, έχει γράψει ιστορία με την «Βασίλισσα». Φέτος, φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αποχώρηση των Τόνι Κρόος και Νάτσο και σαν σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση με τους Μαδριλένους.

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν ο τότε 27χρονος Μόντριτς, ξεκίνησε βασικός στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Γρανάδα. Είχε έρθει με μεταγραφή από την Τότεναμ και έπαιξε σχεδόν 60 λεπτά , στην πρώτη μάλιστα νίκη των «μερένχες» στο πρωτάθλημα, με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η συνέχεια με την συγκεκριμένη ομάδα, γνωστή. Έχει κατακτήσει όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι φορές το Champions League, με πιο πρόσφατο αυτό του 2024 κόντρα στην Ντόρτμουντ. Μετράει συνολικά 363 συμμετοχές και έχει 63 γκολ με τη Ρεάλ, μόνο στο πρωτάθλημα. Επίσης το 2018 κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα» και έγινε ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής και ο πρώτος Βαλκάνιος που έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βραβείο, την στιγμή που είχε σκοράρει μόνο μία φορά σε ένα ημερολογιακό έτος. Εκείνη την χρονιά, άφησε πίσω του στην ψηφοφορία για την διεκδίκηση της «Χρυσής Μπάλας» ,παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντουάν Γκριεζμάν και Λιονέλ Μέσι.

Ο Μόντριτς επίσης κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ, εκτός Ρεάλ, το οποίο το πέτυχε στο φετινό Euro, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα λεπτά συμμετοχής του να έχουν μειωθεί αρκετά, αλλά σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμα στην ομάδα της καρδιάς του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!