Το μεγάλο πρόβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης που καλείται να λύσει ο Αντσελότι

Φωτ. IMAGO

Το μεγάλο πρόβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης που καλείται να λύσει ο Αντσελότι

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κάνει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι πλέον ξεκάθαρο. Και πρέπει να λυθεί για να μην ξεφύγει κι άλλο η Μπαρτσελόνα...

Το γεγονός πως μετά από μόλις έξι αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ήδη στο -4 από την Μπαρτσελόνα δεν είναι ούτε λόγος να έρθει η καταστροφή στη Μαδρίτη, αλλά ούτε και κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι τέτοια τα ματς που έχει δώσει η «Βασίλισσα», που οι περισσότεροι περίμεναν να έχει κάνει ότι και οι Καταλανοί. Το 6/6.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Η Ρεάλ πέταξε τέσσερις βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια με Μαγιόρκα και Λας Πάλμας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει -έστω και λίγο- πίσω από τους «μπλαουγκράνα» με το καλημέρα. Και δεν είναι μόνο αυτά τα δύο ματς που «γκέλαρε», αλλά γενικότερα η εικόνα της δεν είναι πολύ καλή. Ψάχνοντας να βρεις το πρόβλημα, παρατηρείς ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Που αυτό είναι και το πρόβλημα σε έναν μεγάλο βαθμό...

Επική ατάκα του Εμπαπέ στο trash talking του τερματοφύλακα της Εσπανιόλ: «Δεν καταλαβαίνω λέξη»
LA LIGA

11:20 - 24.09.2024

Επική ατάκα του Εμπαπέ στο trash talking του τερματοφύλακα της Εσπανιόλ: «Δεν καταλαβαίνω λέξη»

Ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, Ζοάν Γκαρθία, προσπάθησε να αποσυντονίσει τον Κιλιάν Εμπαπέ πριν εκτελέσει το πέναλτι, αλλά τα λόγια του δεν έπιασαν τόπο, αφού ο Γάλλος του απάντησε πως δεν καταλαβαίνει λέξη.

Ρεάλ μόνο στο δεύτερο ημίχρονο!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα πρώτα ημίχρονα. Δεν μπορεί με τίποτα να βρει δίχτυα, ενώ σε πολλά από αυτά δεν είναι μόνο ότι δεν σκοράρει, αλλά σχεδόν δεν εμφανίζεται καν στον αγωνιστικό χώρο, με την εικόνα της να είναι τραγική. Όπως στο παιχνίδι με τη Στουτγάρδη για παράδειγμα, που αν οι Γερμανοί ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δεχθεί μέχρι και δύο γκολ.

Αλλά και με την Εσπανιόλ, που οι «μερένχες» δεν ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν ευκαιρίες, γκολ δεν πέτυχαν. Γενικότερα, στα οκτώ επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η «Βασίλισσα», έχει πετύχει γκολ πριν την ανάπαυλα μόνο σε ένα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Μαγιόρκα, που ο Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως ούτε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν μπορεί να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφού σε καμία από τις τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις της η Ρεάλ δεν έχει βρει δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο. Όλες ήταν στο μηδέν. Αλλά για να λέμε και τα θετικά, στο τέλος και τις τέσσερις από αυτές τις κέρδισε (Βαγιαδολίδ, Μπέτις, Στουτγάρδη, Εσπανιόλ).

Όπως και να 'χει, το να... πετάει μία ομάδα το πρώτο ημίχρονο στα παιχνίδια της είναι κάτι που αργά η γρήγορα θα το βρει μπροστά της. Το ότι από τα 18 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις το ένα ήταν σε πρώτο ημίχρονο είναι κάτι που αφενός πρέπει να σημειωθεί και αφετέρου να δει ο Κάρλο Αντσελότι με τους βοηθούς του, προκειμένου να μην έρθουν τα χειρότερα για τη «Βασίλισσα».