Βινίσιους, Εμπαπέ και Ροντρίγκο έχουν κάνει να ξεχαστούν οι Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μπέιλ στη Ρεάλ

Ο Βινίσιους πανηγυρίζει με τον Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

Βινίσιους, Εμπαπέ και Ροντρίγκο έχουν κάνει να ξεχαστούν οι Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μπέιλ στη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 10:56 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 22.09.2024

Βινίσιους, Κίλιαν Εμπαπέ και Ροντρίγκο κάνουν πράγματα και θαύματα μαζί στη Ρεάλ, σπάζοντας τα ρεκόρ που είχαν στο παρελθόν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε κι επικράτησε με ανατροπή της Εσπανιόλ με 4-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε γι' ακόμη ένα ματς σε τρομερή φόρμα τη νέα επιθετική τριάδα: Βινίσιους Τζούνιορ, Κίλιαν Εμπαπέ και Ροντρίγκο. Και οι τρεις κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κι αυτή ήταν η πρώτη φορά από τότε που βρεθήκαν μαζί το καλοκαίρι στην ίδια ομάδα.

Ο Ροντρίγκο πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στο 75ο λεπτό και γρήγορα τον ακολούθησε ο Βινίσιους, ο οποίος ήταν εξαιρετικός κατά την είσοδό του από τον πάγκο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε από την άσπρη βούλα για να φτάσει τα έξι τέρματα με τη φανέλα των «μερένχες» από τότε που εντάχθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με τον «Relevo», χρειάστηκαν μόνο οκτώ αγώνες για να σκοράρει η συγκεκριμένη επιθετική τριπλέτα στον ίδιο αγώνα. Κι αν συγκρίνει κανείς τα πεπραγμένα των Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, το «BBC» χρειάστηκε 14 αγώνες για να το κάνει. Και σε οικονομικό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί καλύτερα: 90 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για τους Βινίσιους, Ροντρίγκο και Εμπαπέ και η τρέχουσα αγοραία αξία τους σύμφωνα με το Transfermarkt είναι 470.

Μάλιστα, υπάρχει ένα στατιστικό που δείχνει ότι οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές παίζουν καταλυτικό ρόλο στα γκολ της ομάδας τους. Κι αυτό διότι, η Ρεάλ έχει πετύχει 18 γκολ αυτή τη σεζόν. Στα 13 ένας εκ των τριών αστέρων έχει συμμετάσχει σκοράροντας ή μοιράζοντας ασίστ (72%) και σε τρία από αυτά ο ένας βοήθησε έναν άλλον.

«Εχουμε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, όλοι έχουμε πολύ σεβασμό ο ένας για τον άλλον και όλοι πηγαίνουμε για τον ίδιο στόχο», είπε ο Ροντρίγκο στο Real Madrid TV μετά το παιχνίδι.

Σίγουρα δεν ήταν ένα απλό ξεκίνημα της σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα σημάδια δείχνουν ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Ο Κάρλο Αντσελότι θα ελπίζει ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να πηγαίνει από νίκη σε νίκη προκειμένου η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση τίτλων.