Η κατάρα που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Σούπερ Καπ (vids)

Βινίσιους

i

PrtScr

Η κατάρα που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Σούπερ Καπ (vids)

Κώστας Τόπας 09:32 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 14.08.2024

Καμία πρωταθλήτρια της La Liga ή νικήτρια του Copa del Rey δεν είχε κατακτήσει το Super Cup την επόμενη σεζόν. Μέχρι που η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε τέλος σε αυτή την κατάρα μετά την «τεσσάρα» κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Το Ισπανικό Σούπερ Καπ είχε χαρακτηριστεί από μια περίεργη κατάρα από τότε που ξεκίνησε τη νέα του μορφή με τέσσερις ομάδες στον θεσμό. Καμία ομάδα που είχε φτάσει στην τελική φάση αυτού του τουρνουά ως νικήτρια της La Liga ή του Copa del Rey δεν είχε πάρει τον τίτλο. Ωστόσο, αυτή η... κατάρα έλαβε τέλος μετά το γεγονός ότι η Ρεάλ κατέκτησε το εν λόγω τρόπαιο.

Το Σούπερ Καπ παίχτηκε για πρώτη φορά εκτός ισπανικής επικράτειας το 2018 με έναν αγώνα Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη στο Μαρόκο, με τους «μπλαουγκράνα» να κερδίζουν με 2-1.

Τον Ιανουάριο του 2020, το ισπανικό Σούπερ Καπ έκανε πρεμιέρα στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση διεξήχθη στη Τζέντα με την Μπαρτσελόνα ως πρωταθλήτρια της Λίγκας και τη Βαλένθια νικήτρια του Copa del Rey. Και οι δύο ομάδες έχασαν τους ημιτελικούς τους από την Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, με την ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ να κατακτάει το τρόπαιο στα πέναλτι.

Τη σεζόν 2020-21 ο τίτλος δεν μπορούσε να παιχτεί στην Αραβία λόγω της πανδημίας του Covid-19 κι έτσι διεξήχθη στο La Cartuja της Σεβίλλης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την κορυφή στο προηγούμενο πρωτάθλημα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε κατακτήσει το Copa del Rey. Και πάλι οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Η Μπάρτσα κέρδισε την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν και η Μπιλμπάο τους Μαδριλένους. Η ομάδα του Μπιλμπάο κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας κερδίζοντας στην παράταση 3-2 με γκολ του Ινάκι Γουίλιαμς.

Την επόμενη σεζόν το Σούπερ Καπ επέστρεψε στην Αραβία, εν προκειμένω για να παιχτεί στο Ριάντ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η πρωταθλήτρια και η Μπάρτσα κέρδισε το Copa del Rey. Και πάλι καμία ομάδα δεν έφτασε στον τελικό. Η Ατλέτικο έχασε από την Μπιλμπάο και η Μπάρτσα συνετρίβη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι σήκωσαν τον τίτλο αφού κέρδισαν ξεκάθαρα τους «ροχιμπλάνκος» με 2-0 με τα γκολ των Μόντριτς και Μπενζεμά.

Το 2022-23 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και η Μπέτις το Copa del Rey. Με αυτή την ευκαιρία, ένας πρωταθλητής έφτασε τελικά σε έναν τελικό, η Μαδρίτη, και αντιμετώπισε την Μπάρτσα που νίκησε την Μπέτις στα πέναλτι. Ωστόσο,  η πρωταθλήτρια της La Liga δεν ήταν και η νικήτρια στο Σούπερ Καπ, καθώς η Μπαρτσελόνα το Τσάβι κέρδισε με 3-1.

Αχόρταγος ο Πέρεθ, ζητούσε κι άλλα γκολ από τον Βινίσιους: «Του είπα ότι δεν ήταν αρκετά»
LA LIGA

09:03 - 15.01.2024

Αχόρταγος ο Πέρεθ, ζητούσε κι άλλα γκολ από τον Βινίσιους: «Του είπα ότι δεν ήταν αρκετά»

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ αστειευόμενος δήλωσε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα τρία γκολ που πέτυχε ο Βινίσιους στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Φέτος, η Μπαρτσελόνα ήταν η πρόσφατη πρωταθλήτρια της La Liga, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Οσασούνα στον τελικό του Copa del Rey. Επομένως, η πρωταθλήτρια του ισπανικού Κυπέλλου έσπασε την κατάρα κι αυτή τη φορά κατέκτησε και στο ισπανικό Σούπερ Καπ.