Ο γιος του Ζινεντίν Ζιντάν αποσύρθηκε στα 29 του για έναν πολύ θλιβερό λόγο

Ο Ζινεντίν Ζιντάν με τον γιο του, Έντσο

Ο γιος του Ζινεντίν Ζιντάν αποσύρθηκε στα 29 του για έναν πολύ θλιβερό λόγο

Κώστας Τόπας 14:29 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 25.09.2024

Ο μεγάλος γιος του Ζινεντίν Ζιντάν, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 29 ετών, για έναν πολύ θλιβερό λόγο...

Ο πρώην αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Έντσο Ζιντάν, γιος του Ζινεντίν, κρέμασε τα παπούτσια του μετά από μια παύση 16 μηνών μακριά από τα γήπεδα. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του με τη Γιουβέντους ως νεαρός, μια μετακόμιση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας σύντομα υλοποιήθηκε το 2004.

Ο Έντσο Ζιντάν θα κατέληγε να περάσει 13 χρόνια με τους Μαδριλένους, κάνοντας μόνο μία εμφάνιση στην πρώτη ομάδα. Σκόραρε επίσης στο ντεμπούτο του σε μια νίκη 5-1 στο Κύπελλο εναντίον της Έμπρο τον Νοέμβριο του 2016.

Ο Έντσο γνώρισε επιτυχία με την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, στα νεανικά του χρόνια, παίζοντας 78 φορές για την ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Τον Ιούνιο του 2017, ο γεννημένος στην Μπορντό, Έντσο Ζιντάν μετακόμισε στην Αλαβές, υπογράφοντας ένα τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της La Liga.

Έκτοτε, η θητεία σε Λωζάνη στην Ελβετία και με τη Ροντέζ στη Γαλλία δεν έφεραν τύχη για τον νεαρό αστέρα. Στη συνέχεια, ο Ζιντάν επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας για άλλη μια φορά για να ενταχθεί στη Φουενλαμπράδα προτού αποτύχει να βρει νέο σύλλογο μετά την αποχώρησή του.

Στη συνέχεια, ο Ζιντάν επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας για άλλη μια φορά για να ενταχθεί στη Φουενλαμπράδα προτού αποτύχει να βρει νέο σύλλογο μετά την αποχώρησή του. Τώρα όμως αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο Έντσο Ζιντάν έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι αισθάνεται τεράστια πίεση λόγω του ότι έχει έναν διάσημο πατέρα στον Ζινεντίν, κάτι που ίσως υποδηλώνει γιατί η καριέρα του δεν ήταν τόσο καλή όσο ενδεχομένως οι περισσότεροι θα περίμεναν.

«Το είχα από μικρός και πάντα έτσι θα είναι», είπε στη Marca, ο γιος του Ζινεντίν Ζιντάν. «Δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά προσπαθώ να απομακρυνθώ από αυτό και να επικεντρωθώ στο να είμαι ο καλύτερος δυνατός Έντσο. Οι άνθρωποι σε συγκρίνουν, σε επικρίνουν, θέλουν περισσότερα από σένα και λένε ότι είσαι εκεί επειδή είσαι γιος κάποιου.

«Οι άλλοι θα δεχτούν κριτική για άλλα πράγματα, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Το πιο σημαντικό είναι ότι η οικογένειά μου είναι περήφανη για μένα. Σκέφτομαι απλώς να μεγαλώσω ως Enzo και τίποτα άλλο. Ήμουν 22 χρονών στη Ρεάλ. Αφού πέρασα από την ακαδημία και έμαθα από την πρώτη ομάδα, στόχος μου ήταν να δοκιμάσω άλλα πράγματα και να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής.

«Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να βρεις χώρο εκεί, αλλά η ζωή ενός παίκτη είναι έτσι. Ήθελα να φύγω για να ζήσω αλλού καλές στιγμές και να έχω το ίδιο όνειρο», κατέληξε ο Γάλλος.