Πλήγμα στη Ρεάλ: Τραυματίστηκε και χάνει το «Clasico» ο Κουρτουά

Ο Τιμπό Κουρτουά - Φωτ. IMAGO

Πλήγμα στη Ρεάλ: Τραυματίστηκε και χάνει το «Clasico» ο Κουρτουά

Κώστας Τόπας 15:37 - 23.10.2024

Χωρίς τον Τιμπό Κουρτουά θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ τη Μπαρτσελόνα στο «Clasico» της La Liga το Σάββατο (26/10, 22:00), καθώς ο Βέλγος κίπερ τραυματίστηκε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/10), ώρες μετά τον θρίαμβο επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ότι ο Τιμπό Κουρτουά υπέστη τραυματισμό στον προσαγωγό του αριστερού ποδιού που θα τον εμποδίσει να παίξει στο «Clasico» αυτό το Σάββατο (26/10, 22:00).

«Μετά τις εξετάσεις που έγιναν στον παίκτη μας Τιμπό Κουρτουά από τις Ιατρικές Υπηρεσίες της Ρεάλ Μαδρίτης, διαγνώστηκε με τραυματισμό στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού. Η εξέλιξη εκκρεμεί», ανακοίνωσε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην ιστοσελίδα της.

Στην Ισπανία διαβεβαιώνουν ότι ο Κουρτουά θα μείνει εκτός για δύο έως τρεις εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τον πιο δημοφιλές αγώνα στο ισπανικό ποδόσφαιρο, κόντρα στους «μπλαουγκράνα». Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να μην επιστρέψει παρά μόνο μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου που η Ρεάλ θα αναμετρηθεί με τη Λεγανές στις 24 Νοεμβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Βέλγος κίπερ αναμένεται να απουσιάσει από τους αγώνες της La Liga με τη Βαλένθια και την Οσασούνα, καθώς και το ματς του Champions League με τη Μίλαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο τραυματισμός του Κουρτουά πάντως δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ανησυχία στη Ρεάλ Μαδρίτης αφού θεωρείται ότι προήλθε από την αποθεραπεία από την επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό στο αριστερό γόνατο. Αυτά ωστόσο είναι περισσότερα άσχημα νέα για τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (23/10) έμαθε ότι δεν θα μπορεί να υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του Ροντρίγκο ενόψει «Clasico».