«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Ρενάτο Τάπια»

Ρενάτο Τάπια

i

© Imago

«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Ρενάτο Τάπια»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:55 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 04.07.2024

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη λίστα με τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ρενάτο Τάπια, σύμφωνα με τους Περουβιανούς.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως ψάχνει στην αγορά για την απόκτηση ενός μέσου και ο Ρενάτο Τάπια βρίσκεται στην «κιτρινόμαυρη» λίστα, σύμφωνα με τους Περουβιανούς.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «elfutbolero» τόνισε πως η Ένωση, αλλά και οι Μπάγερν, Πόρτο και Μπρέντφορντ, ενδιαφέρονται για την περίπτωση του 29χρονου μέσου, ο οποίος την περασμένη σεζόν μέτρησε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Θέλτα και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πριν την ομάδα της Ισπανίας, ο ίδιος αγωνίστηκε με τις φανέλες των Φέγενορντ και Τβέντε, ενώ με την Εθνική του Περού έχει καταγράψει 85 εμφανίσεις.

«Η Μοντερέι έχει συμφωνήσει με τον Πινέδα»

Το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας τα τελευταία 24ωρα, λόγω της κρούσης της Μοντερέι. Ο σύλλογος από το Μεξικό έχει ψηλά στη λίστα του τον ποδοσφαιριστή της Ένωσης και δείχνει διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για την απόκτησή του.

Θυμίζουμε πως μετά την πρώτη πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την ΑΕΚ, η Μοντερέι επέστρεψε δριμύτερη με μία δεύτερη. Προφανώς ελαφρώς καλύτερη από την πρώτη αλλά και πάλι πολύ μακριά απ’ αυτό που ο Δικέφαλος θα μπει στη διαδικασία να συζητήσει.

Ο Αργεντίνος δημοσιογράφος, Θέσαρ Λουίς Μέρλο, τόνισε σε δημοσίευμά του πως η Μοντερέι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πινέδα και πως πλέον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους κιτρινόμαυρους για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί έναν από τους ηγέτες της Ένωσης τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος έγινε κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού, ενώ τον περσινό Ιούλιο η ΑΕΚ ανακοίνωσε την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του και το νέο του συμβόλαιο με ισχύ έως το 2027.

Με τον Δικέφαλο στο στήθος συνολικά έχει καταγράψει 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 14 γκολ και 7 ασίστ.