Ολυμπιακός: Τελικά, του έλειπε και ο Ρέτσος

Παναγιώτης Ρέτσος

i

© Intime

Ολυμπιακός: Τελικά, του έλειπε και ο Ρέτσος

Διονύσης Βερβελές 08:45 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 01.10.2024

Ο Έλληνας αμυντικός συνεχίζει να δίνει τις δικές του απαντήσεις μέσα στο γήπεδο…

Δεν έχει ακούσει και λίγα η αλήθεια είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος και μάλιστα είχε φτάσει σε σημείο πως ό,τι λάθος έκανε ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο, για αρκετό κόσμο να φταίει αυτός. Φυσικά τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση δεν ήταν έτσι ακριβώς. Έδειξε και ο ίδιος τη δική του αξία όταν πέρσι η ομάδα κατάφερε και βρήκε το δρόμο της και υπήρξε μία ισορροπία στο παιχνίδι της.

Όταν αποκτήθηκε ο Κάρμο πέρσι τον Ιανουάριο και ο Ρέτσος είχε δίπλα του έναν παρτενέρ σταθερό και ικανό, κατάφερε και ο ίδιος να βγάλει αρκετό από το ταλέντο του μέσα στο γήπεδο. Έγινε από τους απαραίτητους ποδοσφαιριστές και πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Conference League. Φέτος η σεζόν για τον Έλληνα αμυντικό δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα.

Επέστρεψε ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό και πήρε θέση βασικού στο εκτός έδρας ματς με τη Λιόν. Απαιτητικός αγώνας και φάνηκε άλλωστε αυτό και στην πράξη. Ο Ρέτσος ήταν ο καλύτερος στην άμυνα των «ερυθρόλευκων», παρά το γεγονός πως έπαιξε μετά από τόσο καιρό απραξίας. Επίσης βασικός και με τον Ατρόμητο και επίσης ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ο καλύτερος πίσω στην τετράδα.

Έκοψε, έτρεξε, υπήρξαν στιγμές που κουβάλησε και μπάλα από πίσω από την άμυνα, ενώ από δικό του κόψιμο στον αέρα ξεκίνησε και το 2-0 του Ελ Κααμπί, καθώς έκοψε την μπαλιά στον αέρα δίνοντας την πάσα στον Μουζακίτη και εκείνος την ασίστ στον Μαροκινό σκόρερ.

Τελικά ο Ρέτσος με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με Λιόν και Ατρόμητο έδειξε πως πραγματικά έλειψε από την ομάδα. Είναι απαραίτητος αυτήν τη στιγμή στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ακόμη να... ψάχνονται αγωνιστικά στο γήπεδο, με τον Ρέτσο να γνωρίζει καλά τι εστί Ολυμπιακός και ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο, αφού πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια στο Ρέντη, από μικρό παιδί.