Η τέλεια χρονιά του Ρίκο Λιούις και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα στο 19χρονο wonderkid της Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Ρίκο Λιούις

i

©Manchester City

Η τέλεια χρονιά του Ρίκο Λιούις και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα στο 19χρονο wonderkid της Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Κώστας Τόπας 13:00 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 14.08.2024

Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρίκο Λιούις έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας σε ηλικία 18 ετών και 364 ημερών κι έγραψε ιστορία. Η ιστορία του νεαρού Άγγλου αμυντικού και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ρίκο Λιούις είναι ένα από εκείνα τα νεαρά ποδοσφαιρικά μαργαριτάρια που προορίζονται να πετύχουν στην ποδοσφαιρική ελίτ. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έκανε το ντεμπούτο του το βράδυ της Δευτέρας (20/11) με την εθνική του ομάδα κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. Μάλιστα, ο Λιούις είναι ήδη σταθερός στο ροτέισον της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει εμπιστευτεί το ταλέντο του νεαρού μπακ-χαφ και τον οδήγησε να απολαύσει μια τέλεια χρονιά.

Το δώρο γενεθλίων του Ρίκο Λιούις έφτασε το βράδυ της Δευτέρας (20/11), καθώς σε ηλικία 18 ετών και 364 ημερών, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής της Σίτι εκπλήρωσε το όνειρό του να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Αγγλίας. Το διεθνές ντεμπούτο του έκλεισε μια τέλεια χρονιά για τον Ρίκο Λιούις

Εκτός από το ντεμπούτο του υπό τις διαταγές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στα 18 του χρόνια το νεαρό «μαργαριτάρι» της Σίτι έκανε το ντεμπούτο του τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League, ενώ έγινε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου που σκόραρε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και κέρδισε και τρεμπλ.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες που χρειάζονται μια ολόκληρη καριέρα για να καταφέρουν να κατακτήσουν τους τίτλους που έχει ήδη πετύχει ο Ρίκο Λιούις. Με Champions League, Σούπερ Καπ, Premier League και Κύπελλο Αγγλίας, ο 19χρονος αμυντικός έχει πλούσιο ιστορικό για την ηλικία του.

Ωστόσο, ο Ρίκο Λιούις παραμένει προσγειωμένος με τα πόδια στο έδαφος. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Daily Mail», ο μπακ της Σίτι συνεχίζει να μένει στο σπίτι των γονιών του, γεγονός που τον βοηθά να παραμένει ταπεινός: «Δεν έχω κοιμηθεί ποτέ με τα μετάλλια του τρεμπλ. Ζώντας στους γονείς μου σπίτι. Είναι ανακουφιστικό. Κάνω ό,τι κάνω, επιστρέφω σπίτι και συνεχίζω να κάνω μια κανονική ζωή, όπως πριν."

Ακριβώς όπως ο Ρίκο Λιούις έκαμψε την περασμένη σεζόν και «ξεκούρασε» μερικούς βασικούς παίκτες, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτή τη σεζόν. Στην αρχή της σεζόν, ο 19χρονος εξτρέμ έπαιξε συνολικά 533 λεπτά σε 10 παιχνίδια. Επιπλέον, ο Ρίκο Λιούις έχει παίξει το 52% των λεπτών του στο Champions League, ενώ στην Premier League ξεκουράζεται περισσότερο. Ακόμα κι έτσι, το ξεκίνημά του καταδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που βλέπει ο Γκουαρδιόλα στα μάτια του.