Νάβας και Ράκιτιτς πανηγύρισαν την κατάκτηση του Europa League με τη φανέλα του Σέρχιο Ρίκο

Νάβας και Ράκιτιτς πανηγύρισαν την κατάκτηση του Europa League με τη φανέλα του Σέρχιο Ρίκο

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:57 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 14.08.2024

Οι Χεσούς Νάβας και Ιβάν Ράκιτιτς, προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση, καθώς πανηγύρισαν την κατάκτηση του Europa League με τη φανέλα του Σέρχιο Ρίκο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας στην «Puskas Arena» και πήρε το έβδομο Europa League της ιστορίας της, ούσα η απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρινίο κατάφερε να προηγηθεί. Στο 35' ο Κριστάντε έκλεψε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πάσαρε στον Μαντσίνι, που με μια εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ντιμπάλα και ο Αργεντινός άσος «εκτέλεσε» τον Μπόνο για το 0-1.

Η Σεβίλλη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι και ψάχνοντας την ισοφάριση. Αφού απείλησε και στο 52' με τον Τέλες, η πίεση της απέδωσε καρπούς, καθώς στο 55' έφερε το ματς στα ίσια. Μετά από ένα ωραίο γύρισμα του Νάβας, ο Μαντσίνι στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε το 1-1.

Ο Μουρίνιο περίμενε στο πάρκινγκ του γηπέδου τον διαιτητή για να τον βρίσει: «Είσαι μία γαμ@@@ ντροπή» (vid)
EUROPA LEAGUE

08:53 - 01.06.2023

Ο Μουρίνιο περίμενε στο πάρκινγκ του γηπέδου τον διαιτητή για να τον βρίσει: «Είσαι μία γαμ@@@ ντροπή» (vid)

Μετά το τέλος του τελικού, ο Ζοσέ Μουρίνιο τα έβαλε με τον Άγγλο διαιτητή, Άντονι Τέιλορ, τον οποίο μάλιστα, περίμενε στο πάρκινγκ του γηπέδου για να του τα ψάλλει.

Στον παράταση δεν έγινε τίποτα απολύτως. Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Ανδαλουσιάνοι «καθάρισαν» τους «τζαλαρόσι». Μετά τις εύστοχες εκτελέσεις των Οκάμπος, Κριστάντε και Λαμέλα, ο Μπόνο απέκρουσε το πέναλτι του Μαντσίνι. Στη συνέχεια ο Ράκιτιτς ευστόχησε, ενώ ο Ιμπάνιεθ σημάδεψε το δοκάρι. Τέλος, Μοντιέλ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, γνωρίζοντας πως αν ευστοχήσει, η ομάδα του θα σηκώσει την κούπα. Και παρότι δεν νίκησε τον Πατρίσιο με την πρώτη, δόθηκε επανάληψη, το έκανε με τη δεύτερη και η Σεβίλλη επικρατώντας 4-1 στα πέναλτι κατέκτησε το Europa League.

Ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και φίλαθλοι των Ανδαλουσιανών έγιναν «ένα» μετά τη «ρώσικη ρουλέτα», όπως είναι λογικό. Στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου οι Χεσούς Νάβας και Ιβάν Ράκιτιτς δεν ξέχασαν τον πρώην συμπαίκτη τους στη Σεβίλλη, Σέρχιο Ρίκο. Ο 39χρονος τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, και οι  δυο ποδοσφαιριστές των Ανδαλουσιανών πανηγύρισαν κρατώντας τη φανέλα του.