«Μην πας πάνω του»: Ο Φέρντιναντ αποκάλυψε τον μοναδικό επιθετικό για τον οποίο του έδωσε ειδική εντολή ο Φέργκιουσον!
i

©IMAGO

«Μην πας πάνω του»: Ο Φέρντιναντ αποκάλυψε τον μοναδικό επιθετικό για τον οποίο του έδωσε ειδική εντολή ο Φέργκιουσον!

Δημήτρης Χούπης 18:32 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:32 - 11.09.2024

Ο Ρίο Φέρντιναντ μιλώντας στο κανάλι του, αποκάλυψε ποια ήταν η μοναδική φορά που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του είχε κάνει ειδική αναφορά σε αντίπαλο επιθετικό.

Ο Ρίο Φέρντιναντ είναι ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία της Premier League. Ο Άγγλος στόπερ συνδύασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και ένα Champions League.

Στη θητεία του στους «κόκκινους διαβόλους» ο 45χρονος πλέον Φέρντιναντ είχε προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον οποίο στο παρελθόν έχει αποκαλέσει τον «καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ». Ωστόσο μιλώντας στο κανάλι του, σχολίασε ότι δεν του έμαθε ποτέ να αμύνεται, όπως έκαναν άλλοι προπονητές.

«Οι καλύτεροι προπονητές, όπως ο Γκλεν Χοντλ λένε στους παίκτες, "Αυτό δεν είναι το δυνατό σου σημείο, αλλά μπορώ να σε βοηθήσω να βελτιωθείς δείχνοντάς σου εικόνες". Ο Φέργκι δεν ήταν έτσι. Λίγα ήταν τα πράγματα που σε αυτά τα 12-13 χρόνια που ήμουν στην ομάδα, που μου είχε δείξει. Ποτέ δεν μου μιλούσε για το πως να αμυνθώ», ήταν τα λόγια του αρχικά.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής, υπήρχε ένας επιθετικός για τον οποίο ο Φέργκιουσον του είχε κάνει ειδική αναφορά. «Θα παίξει ένας με έναν, επειδή είναι καλός σε αυτό. Θα προσπαθήσει να σε απομονώσει, οπότε μην πας προς τα πάνω του. Κάνε τον να σε πλησιάσει, περίμενε και κάνε τον να πάρει την απόφαση όσο το δυνατόν πιο αργά».

Ο λόγος έγινε για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος ήταν στη Λίβερπουλ για δυόμιση χρόνια, με την οποία μέτρησε πάνω από ογδόντα γκολ στο διάστημα που έκατσε στο Anfield. Απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ουρουγουανός σκόραρε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ στην Premier League.