O Ρίτσι ντε Λατ της Αντβέρπ είναι ο άνθρωπος που πήρε δύο μετάλλια την ίδια μέρα στην Αγγλία

Αντβέρπ - ΑΕΚ

i

Αντβέρπ - ΑΕΚ/©Intime

O Ρίτσι ντε Λατ της Αντβέρπ είναι ο άνθρωπος που πήρε δύο μετάλλια την ίδια μέρα στην Αγγλία

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:47 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Ο Ρίτσι ντε Λατ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αντβέρπ είχε κρεμάσει στο στήθος του δύο μετάλλια πριν από επτά χρόνια με δύο διαφορετικές ομάδες, τη Λέστερ και την Μίντλεσμπρο.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει πρωταγωνιστή τον Ρίτσι ντε Λατ. Ο 34χρονος Βέλγος αμυντικός της Αντβέρπ, που πριν από μερικές ώρες πανηγύρισε μία σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα play offs του Champions League, είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει δύο μετάλλια την ίδια μέρα. 

Το ημερολόγιο δείχνει 7 Μαΐου 2016. Η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι σηκώνει την κούπα της Premier League έχοντας ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. 

Στις «αλεπούδες» ανήκε και ο Ρίτσι ντε Λατ, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε δοθεί δανεικός στην Μίντλεσμπρο, με την οποία κατέγραψε 10 συμμετοχές και τη βοήθησε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στην Τσάμπιονσιπ. Ο Βέλγος αμυντικός εκείνο το Σάββατο του Μαΐου έζησε κάτι ανεπανάληπτο. 

Αφού η Μίντλεσμπρο ισοφάρισε 1-1 με την Μπράιτον για να επιβεβαιώσει την άνοδό της στην Premier League, ο Ντε Λατ, που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ματς, ταξίδεψε στο King Power Stadium για να δει τη Λέστερ να επικρατεί της Έβερτον με 3-1 προτού πάρει το μετάλλιο του τίτλου.

«Είναι τρελό, μια υπέροχη μέρα για μένα. Ξεκίνησα σήμερα το πρωί με τη Μίντλεσμπρο και συνέχισα εδώ με τη Λέστερ απόψε», είπε ο Βέλγος αμυντικός στο BBC μετά το αποτέλεσμα της Μίντλεσμπρο. «Είναι τρελό, εξακολουθώ να είμαι ποδοσφαιριστής της Λέστερ, οπότε θα είμαι καθ' οδόν για να προλάβω το τέλος του αγώνα της Λέστερ για να μου απονεμηθεί το μετάλλιό μου εκεί».

Tags: