O Ριβάλντο αποθεώνει τον Γιαμάλ: «Είναι μεγάλος παίκτης»

O Λαμίν Γιαμάλ

i

©imago

O Ριβάλντο αποθεώνει τον Γιαμάλ: «Είναι μεγάλος παίκτης»

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:19 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 07.10.2024

Ο Ριβάλντο, ένας θρύλος της Μπαρτσελόνα που έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, έδωσε τη δική του γνώμη για τον μόλις 17 ετών Λαμίν Γιαμάλ, κατατάσσοντάς τον στην ίδια κατηγορία με τους Εμπαπέ και Βινίσιους.

Τον Ιούλιο έκλεισε τα 17, παίκτες όπως οι Ρονάλντο και Μέσι υποκλίνονται στο ταλέντο του, καθώς το να γίνει ο νέος θρύλος της Μπαρτσελόνα δεν είναι πολύ μακριά. Ο λόγος για τον Λαμίν Γιαμάλ, για τον οποίο την άποψή του εξέφρασε και ο Ριβάλντο, ο παίκτης που έχει γράψει ιστορία με τους «μπλαουγκράνα», αλλά έχει κάνει το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Ο Γιαμάλ, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro 2024 από την Ισπανία, είναι τώρα υποψήφιος για την «Χρυσή Μπάλα», σε μία λίστα που περιέχει παίκτες όπως οι Κιλιάν Εμπαπέ, Βινίσιους, Τζουντ Μπέλιγχαμ και άλλους σταρ. Στην ίδια κατηγορία και στο ίδιο επίπεδο, δήλωσε ο Ριβάλντο πως βρίσκεται και ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο παίκτη».

«Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Τον θαυμάζω γιατί έχει προσωπικότητα παρά το γεγονός ότι είναι νέος. Αλλά έχει ήδη ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι είναι ήδη στο επίπεδο του Εμπαπέ και του Βινίσιους. Και σύμφωνα με την προσωπικότητά του, εγώ νομίζω ότι έχει ακόμα πολλά να δείξει, θα πάει πολύ, πολύ μακριά».

«Βλέπεις τον Γιαμάλ και παίζει με χαρά, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Αν του προσθέσεις το γεγονός ότι έχει ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τον κάνει έναν διαφορετικό παίκτη για το μέλλον είμαι πεπεισμένος», ανέφερε στην συνέχεια ο Ριβάλντο.

O Ριβάλντο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα / ©imago

Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002, πρόσθεσε πως είναι πολύ νωρίς για τον Γιαμάλ να κερδίσει την «Χρυσή Μπάλα» και πιο πιθανό είναι να την κατακτήσει ο συμπατριώτης του και σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους.